Nem lehet nemekre utaló személyes névmásokat használni az USA légierejének bázisán

2022. július 2. 7:58
Eddig több mint félmillió dollárt költött a Pentagon a gendersemlegességi ötletelésre a hadseregben. Most itt az új rendelet, ezúttal egy légitámaszpont katonái kaptak direktívát arról, hogyan olvashatnak fel kitüntetési parancsot.

Kiszivárgott egy vezetői utasítás a Dél-Koreában szolgálatot teljesítő amerikai katonák Osan légibázisáról, amelyben arra kérik az érintett katonákat, hogy a kitüntetési parancsok kihirdetésekor tartózkodjanak a nemekre utaló személyes névmások használatától, és a he/she helyett inkább a többes számú, általános „they” szócskát vagy az „egyén, tag és repülő” szavakat használják. 

Az utasításokat kifejezetten a havonta, illetve negyed évente a legkiválóbb munkát végzett katonák kitüntetési parancsának kihirdetésére vonatkozóan írta a minden támaszponton jelenlévő, altiszteket tömörítő szervezet. A légierő legfelsőbb vezetése nem válaszolt a Fox News azon kérdésére, hogy az utasítás a hadsereg hivatalos álláspontját tükrözi-e. 

Nem az első eset, hogy a Pentagon kritikák kereszttüzébe kerül a légierő miatt. Utoljára akkor keltett felzúdulást a gendersemleges politika, amikor a légierő bejelentette: fontolóra veszi az „airman” szóból a férfiakra utaló „man” törlését. 

Egy jelentés szerint a Védelmi Minisztérium több mint 5 millió munkaórát és 535 000 dollárt költött a gendersemlegességre, ami egyes republikánus képviselőknél eléggé kicsapta a biztosítékot. A jelentésre válaszul írt közös levelükben tizenkét republikánus szenátor úgy fogalmazott: „valós fenyegetésekkel kell szembenéznünk szerte a világon, a Biden-kormányzatnak Kínával, Oroszországgal, Iránnal vagy egy hatékony terrorelhárítási tervvel kellene foglalkoznia ahelyett, hogy baloldali szociális intézkedéseket vezetne be a hadseregben”.

Nyitókép: MTI/EPA/Gatis Indrevics


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés