Három helyet lépett előre hazánk a versenyképességi listán: előzzük Szlovákiát és Lengyelországot

2022. június 22. 6:31
Magyarország három helyet lépett előre a legfrissebb nemzetközi versenyképességi ranglistán – közölte hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Emlékeztetett: a Nemzeti Versenyképességi Tanács 2017-ben kezdte meg munkáját, akkor az 52. helyen volt Magyarország a svájci IMD versenyképesség-kutató intézet rangsorában. Azóta 13 helyezést javítva a 39. helyre lépett előre az ország, ami az eddigi legkedvezőbb eredmény.

„A tanács munkájának köszönhetően jelentős adó- és adminisztrációcsökkentéseket hajtottunk végre, erősítettük a digitalizációt és az elektronikus ügyintézést, könnyítettük a foglalkoztatás és a beruházások feltételeit” – írta a miniszter, és hozzátette: ezek az intézkedések jelentősen hozzájárultak a versenyképesség javításához.

„Bár a munka eredményes volt – a visegrádi országok közül előzzük Szlovákiát és Lengyelországot is – van még tere az előrelépésnek” – fogalmazott.

Az új kormányzati ciklussal a Nemzeti Versenyképességi Tanács befejezte tevékenységét, a versenyképesség javítása a gazdaságfejlesztési miniszter vezetésével folytatódik. „A tanács tagjainak ezúton is köszönöm az értékes munkát” – zárta bejegyzését Varga Mihály.

(MTI)
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés