Biden saját szavazói sem akarják, hogy induljon a 2024-es választáson 

2022. június 20. 16:39
Csalódtak Bidenben a demokraták, kispadra küldenék az „öreget”.

Előre félnek a demokraták attól, hogy Biden ‘24-ben is indul

A New York Times interjút készített 50 demokrata tisztségviselővel, valamint olyan csalódott szavazókkal, akik 2020-ban Bident támogatták. Az interjúkból kiderül: a demokrata párt „riadtan figyeli a republikánusok növekvő erejét és rendkívül pesszimista a közvetlen jövőt illetően.”

„Itt az ideje, hogy Biden bejelentse, nem pályázik az újraválasztásra '24-ben”

– mondta Steve Simeonidis, a demokrata nemzeti bizottság egyik tagja.

„Ha azt mondanánk, hogy az országunk jó úton jár, az durván elrugaszkodna a valóságtól” – tette hozzá Simeonidis.

A demokraták aggodalmait az is növeli, hogy mindössze 19 millió amerikai nézte meg a héten a szakszerűen megrendezett január 6-i bizottsági meghallgatásokat.

Összehasonlításképpen: Trump beiktatását becslések szerint 38 millióan nézték, Christine Blasey Ford tanúvallomását Brett Kavanaugh bíró ellen 20 millióan, míg Trump második vádemelési meghallgatását, valamint Robert Mueller, az oroszügyek nyomozójának tanúvallomását mindössze 13 millió körüli néző látta.

Biden kudarcai miatt 

a demokrata vezetőknek folyamatosan magyarázkodniuk kell, hogy az elnök mit miért mondott és valójában nem hibás

 – kezdve az inflációs rátákkal, amelyekre 40 éve nem volt példa, a megugró gázárakkal, az abortuszhoz való jogot megsemmisíteni készülő Legfelsőbb Bírósággal – részletezi a ZeroHedge.

A demokraták azért is aggódnak, mivel Biden már 79 éves – 2024-ben viszont már 82 lenne. 

„Az elnökség egy szörnyen megterhelő munka, és a rideg valóság az, hogy az elnök egy második ciklus végén közelebb lenne a 90-hez, mint a 80-hoz, és ez komoly probléma lenne” – mondta David Axelrod, Obama korábbi stratégiai ügynöke.

Nem meglepő a demokraták elégedetlensége, hiszen Biden mindig „alkotott” valamit – ennek tudatában nem meglepő, hogy Biden mentális és fizikai alkalmasságát politikai ellenfelei többször is megkérdőjelezték az utóbbi időszakban. Legutóbb Rick Scott, Florida állam republikánus szenátora nevezte „mentálisan alkalmatlannak”.

Biden a diákhiteles ígéreteivel a fiatalokat, a gazdagok megadóztatásával pedig a középkorúakat rettenti el – ez már csak azért is probléma, mivel a befolyt pénzt nem az amerikaiak jólétére, inkább a háborúra fordítja – adta hírül korábban a Makronóm.

Na de akkor ki képviselje a demokratákat jövőre?

Bár a demokratáknak elegük van Biden kínos kijelentéseiből, Kamala Harris alelnök „saját politikai botlásai miatt” szintén nem túl népszerű.

„Az utánam következő generáció egy komplett szemétdomb” – mondta Howard Dean, a 73 éves volt vermonti kormányzó és a Demokrata Nemzeti Bizottság elnöke, aki 2004-ben indult az elnökválasztáson. „Konkrét példákra van szükségünk arra, hogy hogyan kezeljük a dolgokat.”

„Egy fiatal demokratát akarok, aki nem 70-80 éves” – mondta a 33 éves demokrata szavazó, Alex Wyshyvanuk, majd hozzátette:  „Olyan elnököt akarok, aki tudja, hogy ami 1980-ban működött, az nem fog működni 2022-ben vagy 2024-ben.”

„A demokratáknak fiatal, bátor vezetésre van szükségük a 2024-es elnökválasztási versenyre” – mondta Shelia Huggins, az észak-kaliforniai Durhamból származó ügyvéd, aki a Demokrata Nemzeti Bizottság tagja, majd kijelentette: „Ez nem lehet Biden.”

Borítókép: MTI/EPA/Michael Reynolds
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd a Demokrata Párt ismét átnyúl a saját rendszerén, és felülbírálja a saját előválasztási eredményeit, mint ahogy azt már két választás előtt is megcsinálták Bernie Sandersszel. (hiába volt népszerű, és akár nyerhettek is volna vele, ha egyszer nem az establishment része, nehogymár bele akarjon szólni abba, ahogy az egyébként nem létező deep state elképzeli a kormányzást...)
Ugyanez volt a hazai előválasztáson is, amikor nem a legtöbb szavazattal rendelkező győzött, hanem a közvéleménykutatás szerint legnépszerűbb. Sikerült is kiválasztani a leghülyébbet egy egyébként ebből a szempontból erős mezőnyben.
Van egy tippem, hogy kihozzák Ocario-Sanchezt jelöltnek, ugyan ő is külsős, és ugyanolyan taposógép, mint Clinton vagy Harris, viszont még nincs elhasználódva, és pont a taposása miatt valószínűleg kézben tarthatónak gondolják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés