Elon Musk szuperappá változtatná a Twittert

2022. június 8. 17:12
A Fintech Világa korábbi adásában Suppan Márton és Érczfalvi András arról beszélgettek, hogy mi lehet Musk üzleti célja a bejelentéssel.

A Twitter leendő tulajdonosa, Elon Musk nemrég vetette fel, hogy a közösségi oldal felvásárlása után pénzügyi funkciókkal látná el és szuperappá fejlesztené az alkalmazást. A fizetési opciók kifejlesztését az 1,2 milliárd felhasználóval rendelkező kínai WeChat sikere inspirálta.

A Twitter jó alap lehet a fejlesztésre, hiszen több mint 360 millió fős bázissal rendelkezik és aktív felhasználóinak többsége a fizetőképes középosztályhoz tartozik. Az applikáció már most is kínál bizonyos fizetési funkciókat: a tartalomgyártók például előfizetéseket kínálhatnak, a követők pedig kriptovalutában is fizethetnek kedvenc influenszereiknek. A Twitter Shops pedig kereskedőknek teszi lehetővé, hogy a felületen eladásra kínálják termékeiket.

A WeChat sikerei nagy hatással voltak a világ leggazdagabb emberére. A kínai közösségi média platform a „piros boríték” délkelet-ázsiai pénzajándékozási hagyományának digitalizálásával szinte pillanatok alatt vált fizetési szolgáltatóvá. Mára olyan szuperapp, amelyben a felhasználók kereskedelmi, pénzügyi és életmód szolgáltatásokat vehetnek igénybe és szinte minden teendőjüket egy helyen végezhetik el. Az USA-ban ilyen szolgáltatót még nem látni, és kérdés, hogy az egyszerűbb ügyintézés érdekében a nyugati felhasználók szeretnének-e ilyen mértékben beengedni egy vállalatot a magánéletükbe.

A Fintech Világa podcast legújabb adásából kiderül, hogy Peak szakértője szerint a Twitter pénzügyi szuperapp milyen piaci szereplők kihívója lehet, és hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat egy ügyfél számára, ha egy közösségi média platform a felhasználói szokások ismeretét pénzügyi szolgáltatások nyújtására is használhatja. A teljes beszélgetés elérhető az alábbi Spotify linken!


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés