Virtuális, eldobható gyerekeket nevelhetünk a jövőben, akik még csak nem is szennyezik a környezetet

2022. június 07. 08:25

A mesterséges intelligencia szakértője szerint a leendő szülők hamarosan olcsó és ölelgethető digitális utódokat választhatnak majd.

2022. június 07. 08:25
null

Catriona Campbell az Egyesült Királyság egyik vezető szaktekintélye a mesterséges intelligencia területén. Új könyve jelent meg AI by Design címmel: Terv a mesterséges intelligenciával való együttéléshez.

Campbell könyvében azt írja, hogy

„Ez azt jelenti, hogy Mark Zuckerberg mindenki apukája lesz?” – teszi fel az élcelődő kérdést a The Guardian.

Campbell előrejelzése szerint fél évszázadon belül teljesen természetes lesz a virtuális gyereknevelés. A szakértő ezt a digitális demográfiai csoportot „tamagotchi generációnak” nevezte el, a japán digitális kisállatok után.

Campbell szerint a virtuális gyerekek úgy fognak kinézni, mint az élő emberek, lehet majd velük játszani, sőt, meg is lehet majd őket ölelgetni. A digi-babák képesek lesznek érzelmeket is szimulálni, valamint beszélni is:

kezdetben csak gügyögnek, később viszont feleselni is képesek lesznek majd.

Életkorukat is meg lehet majd változtatni, bizonyos életszakaszokat (például a lázadó tinédzserkort) akár ki is lehet majd hagyni.

Mi történik, ha megunjuk őket? Egyszerűen csak le kell mondani az előfizetést, így nincs felelősség és a gyermek egy virtuális fogyasztási cikké válik.

Makronóm vélemény: Mindez nagyon jól hangzik – nem kell éjszakánként többször felkelni és nehéz életszakaszokat léphetünk át, vagy csak egyszerűen megválunk a digitális gyermekünktől.

Mindez nagyon jól hangzik – nem kell éjszakánként többször felkelni és nehéz életszakaszokat léphetünk át, vagy csak egyszerűen megválunk a digitális gyermekünktől.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. december 05. 11:46
Szerencsére, aki i l y e n világot akar, eldobható-virtuális gyerek, baszki - az már a következő fél-egy évben jó eséllyel el fog patkolni. Ha mégsem, akkor majd rásegítünk. Halál a moslékra!
kistroglodita
2022. december 05. 11:46
Ha a fehérember ennyire el fog szakadni a lényegétől, akkor tulajdonképpen nem is kár a pusztulásáért. Akkor tényleg inkább jöjjön az iszlám, a négerek, a cigányok.
Ólat a trolloknak
2022. december 05. 11:45
Tehát a Mandineren belül a Makronóm-banda a beépített romboló
eius
2022. december 05. 11:43
Már maga az ötlet is. Friss nagyapaként csak azt tudom mondani, akikben ilyen gondolatok egyáltalán felmerülnek... Nem is tudok megfelelő jelzőt rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik