Virtuális, eldobható gyerekeket nevelhetünk a jövőben, akik még csak nem is szennyezik a környezetet

2022. június 7. 8:25
A mesterséges intelligencia szakértője szerint a leendő szülők hamarosan olcsó és ölelgethető digitális utódokat választhatnak majd.

Catriona Campbell az Egyesült Királyság egyik vezető szaktekintélye a mesterséges intelligencia területén. Új könyve jelent meg AI by Design címmel: Terv a mesterséges intelligenciával való együttéléshez.

Campbell könyvében azt írja, hogy

„50 éven belül a technológia annyira fejlett lesz, hogy a metatérben létező csecsemők megkülönböztethetetlenek lesznek a valódiaktól”.

„Ez azt jelenti, hogy Mark Zuckerberg mindenki apukája lesz?” – teszi fel az élcelődő kérdést a The Guardian.

Campbell előrejelzése szerint fél évszázadon belül teljesen természetes lesz a virtuális gyereknevelés. A szakértő ezt a digitális demográfiai csoportot „tamagotchi generációnak” nevezte el, a japán digitális kisállatok után.

Campbell szerint a virtuális gyerekek úgy fognak kinézni, mint az élő emberek, lehet majd velük játszani, sőt, meg is lehet majd őket ölelgetni. A digi-babák képesek lesznek érzelmeket is szimulálni, valamint beszélni is:

kezdetben csak gügyögnek, később viszont feleselni is képesek lesznek majd.

Életkorukat is meg lehet majd változtatni, bizonyos életszakaszokat (például a lázadó tinédzserkort) akár ki is lehet majd hagyni.

Mi történik, ha megunjuk őket? Egyszerűen csak le kell mondani az előfizetést, így nincs felelősség és a gyermek egy virtuális fogyasztási cikké válik.

Makronóm vélemény: Mindez nagyon jól hangzik – nem kell éjszakánként többször felkelni és nehéz életszakaszokat léphetünk át, vagy csak egyszerűen megválunk a digitális gyermekünktől.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az lmbtqsfhjncdrzuhfdfhkjgg jól tudná használni a műgyerekeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés