Bankok a metaverzumban

2022. május 13. 8:00
A Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető bankok kezdeményezéseiről beszéltek a metaverzumból.

A Fintech Világa – Blockchain Percek adása egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast, ami a blokklánc technológiák világát boncolja.

Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és egyéb blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig idegen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia rohanó világában. Edukációs és közéleti elemeket ötvözve igyekszünk ismertetni az alapokat, a legújabb híreken és a legérdekesebb vállalkozások bemutatásán keresztül.

A metaverzum egy digitális világként írható le, ahol jelen vannak a virtuális valóság, a kiterjesztett valóság és a digitális gazdaság elemei. A két banki példát a JPMorgan és a CaixaBank digitális spinoffja, az Imagin adták. Míg előbbi inkább egy marketingfogásként közelítette meg a metaverzumba lépést, az utóbbi nagyobb hangsúlyt helyezett az ismeretterjesztésre és a brand építésre.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés