Nem csak az orosz vagyont einstandolják önkényesen: Putyin tudósait is lopná Biden

2022. május 5. 16:33
Oroszország vezető koponyáit szipkázná el az Egyesült Államok, mégpedig úgy, hogy különleges vízumot ad nekik, számolt be a Bloomberg nyomán a VG.

A cikkből kiderül: „újabb területen nyithat frontot az Egyesült Államok és Oroszország. Joe Biden amerikai elnök kabinetje ugyanis azt tervezi, hogy Amerikába csábítja a vezető orosz tudósokat. Az USA ezzel jelentősen felgyorsítaná a már így is komoly méreteket öltő orosz kivándorlást. Amennyiben sikerrel járnak, az óriási csapás lesz Oroszországnak, és évekkel visszavetheti az ország technológiai fejlődését.”

Most Bidenék egy olyan könnyítést vezetnének be, amely értelmében olyan oroszok is kaphatnának amerikai vízumot, akik jelenleg ugyan munkanélküliek, de van doktorijuk vagy mesterdiplomájuk tudományos, technológiai, mérnöki vagy matematikai területen, írja a VG.

Oroszországnak így is komoly feladatot jelent a tudósok otthontartása a lap szerint, de ezek után még inkább az lehet. Az Egyesült Államok pedig remek szakembereket toborozhatna magának, például az űrkutatás, a kiberbiztonság, a nukleáris energia és a mesterséges intelligencia szakértőit. 

A Bloomberg cikkében kiemelte: a vízum négy évre szólna, és mindenféle díj nélkül lehet rá pályázni. 

(vg.hu, címlap: MTI/EPA pool/Shawn Thew)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

aki menni akar arra ra kell adni a kabatot

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés