Robotkutya ugatja a kínaiakra a távolságtartási szabályokat a lezárt Sanghajban

2022. április 12. 19:01

Videó terjed a neten arról, hogy a kínai Shanghaiban robotkutya járja az utcákat és a hátára erősített hangszóró segítségével ismételgeti a COVID-19 biztonsági utasításokat.

2022. április 12. 19:01
null
Fekete Kíra

A videón látható, amint a kis fekete négylábú egy üres utcán robog végig, miközben a hátára felcsatolt fekete-sárga szalagos megafonon keresztül ismételgeti az utasításokat.

A kis robot elsősorban arra szólítja fel a kínaiakat, hogy maradjanak otthon, rendszeresen mossanak kezet és mérjék a hőmérsékletüket – állítja a The Byte. 

Az alábbi videó fényes nappal készült, de vajon sötétben is ilyen aranyosnak tűnik ez a beszélő szerkezet?

Valószínűleg nem tudjuk meg, hogy sötétben mennyire ijesztőek ezek a robotkutyák, mivel éjszaka már drónok szólítanak fel a szabályok betartására

Egy Twitter felhasználó szerint az erkélyről tiltakoznak a lakosok a lezárások ellen, a drónok körülöttük repkednek és arra kérik őket, hogy „tartsák be a szabályokat, fékezzék a szabadságvágyukat, ne nyissák ki az ablakot és ne énekeljenek.”

A videókat elnézve jelenleg egy futurisztikus filmnek tűnik a kínaiak élete, ami már nem a jövő, hanem a jelen. 

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2022. október 25. 11:01
Vicces, hogy 2020- ban a fél világot lezárták , a sanghaji és a 20 milliós kereskedővásárosok meg szabadon és kovid nélkül üzletelgettek a maszkkal és lélegeztetővel. A kínaiak most már hiába erőlködnek, a vakcina bizniszt Ursula von der Pfizer nyerte meg.
vamonos
2022. szeptember 23. 11:14
Nálunk ennél sokkal kevesebbért már covid diktatútát kiabáltak (aztán meg számonkérik a kormányon, hogy nem hozott elég szigorú intézkedéseket azért lett sok halott).
zenitaph
2022. augusztus 30. 15:07
Szóval ezt a Kínát tekintjük a követendő példának: fékezzek a szabadságvagyukat, ne nyissanak ablakot és ne énekeljenek.... Az a különbség a nyugat és a kelet között hogy nálunk karanténban is lehet énekelni.
krampus
2022. augusztus 30. 15:06
Itthon a ciganyok eltuntetnek az elso utcaban, ahova kiteszik! A kinaiak ezzel nem tudnak mit kezdeni, nem elo kutya, ehetetlen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik