Grétát választotta Európa, de Putyint kapta, úgyhogy lemond a zöld álmokról az energiabiztonságért

2022. március 13. 11:53
A Goldman amerikai nagybank elemzői szerint Brüsszel elengedi a zöld ideológiát és rövid távon biztosan az energiaellátás biztonságát helyezi előtérbe.

A Goldman amerikai nagybank elemzői egy jelentésükben azt az érdekes állítást tették, hogy a következő évtizedek globális energiahelyzete drámai módon alakul át. 

Az elemzők szerint az Oroszország által súlyosbított energiasokk az elkövetkező években megváltoztatja a teljes energiapolitikát és az energiatervezést. 

Az EU hamarosan bejelenti energiaügyi ütemtervét, és a hírek szerint immár rövid távon a szén-dioxid-mentesítésről az energiabiztonságra helyezi át a hangsúlyt.

Az unió valószínűleg egyelőre fokozódó szén-, nukleáris és gáztermelésre támaszkodik, és összességében több szén-dioxid-kibocsátást tesz lehetővé. Úgy tűnik, a zöld európai energiavíziók kergetése közben Putyin reálpolitikus maradt, így könnyedén meglepte az európai ideológusokat azzal, hogy rámutatott: az energiabiztonság szinte mindennél fontosabb. 

Eközben a háború klímalábnyoma miatt aggódó John Kerry és társai minden erejükkel arra törekedtek, hogy szűkössé és drágábbá tegyék az energiát. Ez a zöld törekvés a hazai ellenzék kijelentéseiből is ismerős, amely a rezsicsökkentéssel kapcsolatban hangoztatta, hogy drágább energia kell, hogy ezáltal kevesebbet fogyasszanak az emberek energiából. Eközben statisztikákkal igazolt tény, hogy a hazai fogyasztók nem úgy viselkednek, ahogyan azt a baloldali politikusok elképzelik, mivel annak ellenére, csökkent a rezsi, de nem kezdtünk őrült fogyasztásba.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Putyin reálpolitikus maradt"

Igen. Elképesztő, hogy egy politikus a realitások talaján hozzon döntéseket, a zöldeket meg is lepte vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés