A metaverzumba költöznek át a virtuális értekezletek

2022. március 5. 9:11
Bill Gates szerint a következő két-három éven belül a legtöbb virtuális megbeszélés a 2D-s kamerás képrácsokról a metaverzumba, 3D-s térbe kerül át.

A Covid-járvány hatására a home office és a hibrid munka a jövőben is életünk része marad, de ennél ma már többre van kereslet – írja a Computerworld.

„A felhasználók egyre inkább igényt tartanak az interaktívabb online élményekre, ahol teljes mértékben és egyszerűen vehetnek részt megbeszéléseken, hálózatot építhetnek a kollégáikkal, új érdeklődőket találhatnak, és ami a legfontosabb, ápolhatják az emberi kapcsolatokat” – írta cikkében Ben Chodor, a PR- és a befektetői kapcsolatok építéséhez felhőalapú kommunikációs platformot szolgáltató Notified cég elnöke.

Az üzleti életben Bill Gateshez hasonlóan ma már sokan gondolják, hogy a metaverzum lehet a válasz erre az igényre. Chodor szerint, ha egyszer teljesen megvalósul, a metaverzum olyan interaktív élményt nyújthat, ahol az emberek szabadon mozoghatnak és kétirányú párbeszédben vehetnek részt anélkül, hogy el kellene hagyniuk otthonukat.


Virtuális sztriptízbárokban imitálhatnak aktust akár gyerekek is a Meta új alkalmazásában

A metaverzumban nem lesznek térbeli és nyelvi akadályok (hiszen a valós idejű, igény szerinti fordítás lehetőségei egyre kiterjedtebbek és alaposabbak), ami rendkívül izgalmassá teszi a koncepciót.

Tömegével jelentkeznek ki unalmas életükből az amerikaiak, hogy virtuálisan teljesítsék be magukat

Chodor arra számít, hogy lesznek, akik a virtuális környezeteket preferálják, másoknak viszont továbbra is a szűretlen emberi interakciókra lesz igényük. Ezért az a legvalószínűbb, hogy a metaverzális élmények, a hagyományos kétdimenziós virtuális élmények és a személyes élmények keveréke jelenik meg majd a kommunikációban és a rendezvényeknél is.

A cikk eredetileg az Üzletem.hu weboldalon jelent meg.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés