A metaverzumba költöznek át a virtuális értekezletek

2022. március 05. 09:11

Bill Gates szerint a következő két-három éven belül a legtöbb virtuális megbeszélés a 2D-s kamerás képrácsokról a metaverzumba, 3D-s térbe kerül át.

2022. március 05. 09:11

A Covid-járvány hatására a home office és a hibrid munka a jövőben is életünk része marad, de ennél ma már többre van kereslet – írja a Computerworld.

„A felhasználók egyre inkább igényt tartanak az interaktívabb online élményekre, ahol teljes mértékben és egyszerűen vehetnek részt megbeszéléseken, hálózatot építhetnek a kollégáikkal, új érdeklődőket találhatnak, és ami a legfontosabb, ápolhatják az emberi kapcsolatokat” – írta cikkében Ben Chodor, a PR- és a befektetői kapcsolatok építéséhez felhőalapú kommunikációs platformot szolgáltató Notified cég elnöke.

Az üzleti életben Bill Gateshez hasonlóan ma már sokan gondolják, hogy a metaverzum lehet a válasz erre az igényre. Chodor szerint, ha egyszer teljesen megvalósul, a metaverzum olyan interaktív élményt nyújthat, ahol az emberek szabadon mozoghatnak és kétirányú párbeszédben vehetnek részt anélkül, hogy el kellene hagyniuk otthonukat.

A metaverzumban nem lesznek térbeli és nyelvi akadályok (hiszen a valós idejű, igény szerinti fordítás lehetőségei egyre kiterjedtebbek és alaposabbak), ami rendkívül izgalmassá teszi a koncepciót.

Chodor arra számít, hogy lesznek, akik a virtuális környezeteket preferálják, másoknak viszont továbbra is a szűretlen emberi interakciókra lesz igényük. Ezért az a legvalószínűbb, hogy a metaverzális élmények, a hagyományos kétdimenziós virtuális élmények és a személyes élmények keveréke jelenik meg majd a kommunikációban és a rendezvényeknél is.

A cikk eredetileg az Üzletem.hu weboldalon jelent meg.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2022. július 01. 12:49
A generált karakterekben BIZTOSAN!! hatékonyabbak és erdményesebbek lesznek a megbeszélések. Azt azért megnézem, hogy egy generátort vagy új szerves molekulát mikor fognak metauniverzumban megtervezni; vagy egy híd statikáját hogyan ellenőrzik a metában. Nekem nagy f@szságnak tűnik az egész megközelítés. Unaloműző hobbinak persze jó lehet, "élő SIM", de a munkába behozni ezt... hát... Ha a fehér hetero férfiak fekete leszbikus női karaktereket választanak maguknak a metauniverzumban, azzal a cégek teljesítik majd a nemi és sexkvótákat? Mondjuk így könnyebb lenne, mint átműtetni magukat.
Dr. Greta Grünberg
2022. május 16. 18:32
Remélhetőleg idővel a választások is ott fognak történni.
Dénia
2022. május 10. 15:50
Engem ez a dolog már megrémiszt. Biztos öreg vagyok.
Máris Ottokár
2022. április 14. 12:42
A WAP és az XHTML a jövő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik