Nem engedett a terveiből, pedig a Super Bowl sztárfellépője is az álma feladására kérte

2022. február 17. 18:35

Írta: Takács Zsolt
„Azt akartam, hogy majd a gyerekeimnek magyar legyen az anyanyelve” – ezért tért haza végül Ivánácz Gábor, a Venison Gusto alapítója, aki hosszú utat járt be: kezdetben még takarítói állásából is ki akarták rúgni, mert nem tudott angolul, később viszont már Bill Gatest etette magyar vadhússal egy luxushajón.

Ivánácz Gábor élete korántsem mondható mindennapinak. Fiatalkorában összeveszett az édesapjával és az iskola befejezése után nyelvtudás nélkül Angliába költözött és a Chelsea focicsapatánál helyezkedett el, mint takarító. A tulajdonosok a munkáját nagyra értékelték, de

el akarták bocsájtani, mivel nem tudott angolul.

Ivánácz Gábort mindig is foglalkoztatta a vendéglátás, de miután a pincérkedés mentette meg a munkahelyét, eldöntötte, hogy ezen az úton fog elindulni. Az angol tudásával együtt a karrierje is rohamos léptekben fejlődni kezdett: bárt vezetett a Chelsea stadionjában, pincérként dolgozott egy privát klubban, de ez nem volt elég számára. Akkori párjával a Holland Antillákra költözött, ahol

a környék leggazdagabb 150 emberét szolgálta ki egy klubban.

„Minden szakítás után másik kontinensre költözöm” – mondta el a Venison Gusto tulajdonosa a Makronómnak adott interjújában. Szakítása után Gábor – az állítása szerint ingerszegény – Londonba tért vissza, ahol egy Michelin csillagos étterem üzletvezetője volt. Nem is bírta sokáig az esős Angliát és Franciaországba költözött, ahol a világ legdrágább hajóján (bérleti díj: 1,4 millió euró hetente – a szerk.) szolgálta ki többek között Bill Gatest és a múlt hét vasárnap tartott Super Bowl félidei show házigazdáját: Dr. Dre-t.

A luxusban dolgozva azt vette észre, hogy nem tudja a vendégnek megmutatni Magyarország gasztronómiai kincseit, mivel nem talált megfelelő minőségű élelmiszert. Arra az elhatározásra jutott, hogy ő maga fogja elkészíteni a lehető legjobb vadkolbászokat.

Nehézkes indulás

Ivánácz Gábor elmondta, hogy már az elején kibukott, hogy nem értett a cégvezetéshez, de nem adta fel. Többen átverték: a megbeszéltek ellenére silány minőséggel töltötték meg a kolbászokat és ezt az erős kapcsolati tőke se tudta megmenteni. „Egy szaúdi herceg hajójára küldtünk ebből a gyártásból és onnan szóltak vissza, hogy vállalhatatlan a termékünk. Minden terméket haza kellett szállítani és meg kellett semmisíteni” – mesélte el történetét a Venison Gusto alapítója. Az első nehézségek után visszatért a hajóra, de

álmai vállalkozását és Magyarországot sosem engedte el,

hiszen – ahogy Ivánácz a Makronómnak elmondta, – azt akarta elérni, hogy a gyermekeinek a magyar legyen az anyanyelve.

COVID-19

Mire végre igazán beindult volna a Venison Gusto, betört a koronavírus-járvány Magyarországra. A vállalkozás elvesztette olyan korábbi partnereit, mint a Four Seasons vagy a Kempinski. A 2021 márciusában az egész gasztronómia által várt nyitás se hozta meg az áttörést, mivel a nemzetközi turizmus elmaradása miatt a nagyobb hotelek úgy gondolták, hogy

a magyaroknak jobb lesz a gyengébb minőségű, alsópolcos szalámi.

„Ebben az a megdöbbentő, hogy 20 vendégből csoda, ha egy szól ezért” – tette hozzá az alapító.

A teljes interjút ezen a linken olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!



Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés