Volt jobbikos ismerte el: az uniós országok másolják, a baloldal támadja a rezsicsökkentést

2022. február 2. 12:13
Miközben az Európai Unió 19 tagállama másolja, a baloldal támadja a rezsicsökkentést, jelentette ki a Volner Párt elnöke január végén Budapesten.

Volner János sajtótájékoztatóján azt mondta: ez annál is inkább káros, mert fényesen bizonyítja a rezsicsökkentés sikerét az, hogy Magyarországon kevésbé fojtogató az energiaszegénység, mint Németországban vagy Franciaországban.

A Volner Párt minden eszköz felhasználásával meg kívánja akadályozni a baloldal és Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje hatalomra kerülését a rezsicsökkentés megőrzése érdekében, tette hozzá.

A független országgyűlési képviselő felidézte, hogy egy brüsszeli székhelyű gazdaságkutató összesítése szerint 2021 őszén már az Európai Unió 19 tagállama javasolt vagy léptetett életbe olyan intézkedéseket, amelyek letörik a lakossági energia árát. Eközben a magyar kormányt a rezsicsökkentés miatt brutális támadások érték nemzetközi szintéren és a hazai baloldal részéről is, mondta.

Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint, Németországban 2010 és 2020 között 5 százalékról, 9 százalékra nőtt az energiaszegénységben élők, vagyis azok száma, akik anyagi okok miatt nem tudják például megfelelően fűteni az otthonukat. Franciaországban pedig ez idő alatt 5,7 százalékról 6,5 százalékra nőtt ez az arány, sorolta.

Eközben szerinte Magyarországon, a kormányzati intézkedéseknek, a rezsicsökkentésnek köszönhetően éppen ellenkező tendencia figyelhető meg, vagyis 11 százalékról 4 százalékra csökkent azok aránya, akik energiaszegénységben élnek.

„Ezek a számok nyíltan elárulják, hogy Márki-Zay Péter mennyire ostobán fogalmazott (...), amikor elkezdte a magyar rezsicsökkentést, volt energetikai lobbistaként, energetikai cég volt tanácsadójaként támadni” – fogalmazott.

Márki-Zay Péter a magyar rezsicsökkentést „hülyeségnek tartotta

és az embereknek azt javasolta, hogy kevesebb vizet és gázt használjanak és üljenek kisebb autóba” – emelte ki Volner János.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés