„Semmi személyes, haver”

Biden újságírót kurvaanyázott, miután megírta, hogy csak autoriter vezetők szokták a sajtót támadni

2022. január 25. 16:30
„A kurva anyját, de hülye”, mondta Biden elnök sajtótájékoztatón egy újságíróval kapcsolatban, bár ő maga írta korábban, hogy a sajtót csak az olyan autoriter vezetők támadják, mint Trump, akik nem szeretik a szabadságot.

A szabad sajtó elengedhetetlen a szabad társadalomhoz. Ezért a sajtó megtámadása és a független média megfélemlítésére tett kísérletek világszerte a tekintélyelvű politikusok eszköztárának részét képezik. És éppen ezért terelnek minket veszélyes útra Donald Trumpnak a média démonizálására irányuló erőfeszítései is – írta Joe Biden amerikai elnök 2020. május 3-án (az eredeti posztot lásd alább).

 

Mindez azért érdekes, mert mint ismert, Joe Biden hétfő esti sajtótájékoztatója kínos véget ért. Az esemény végén, amikor az újságírók már épp mentek volna ki a teremből, a Fox News washingtoni tudósítója, Peter Doocy bekiabált még egy kérdést az elnöknek. Az újságíró arra volt kíváncsi, hogy a növekvő infláció szerinte milyen hatást gyakorol majd az idei kongresszusi választásokra.

Biden először, látszólag csak magának, így válaszolt:

„Nem, nagyszerű eszköz, még egy kis infláció”.

A válasza végére azonban még odabiggyesztette a következőt:

„A kurva anyját, de hülye”.

A Reuters beszámolója szerint, az incidens után nem sokkal Biden felhívta az újságírót, majd bocsánatot kért, mondván, ebben nem volt „semmi személyes, haver”.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés