Ezzel a felvásárlással szintet lépett a hazai fintech szektor

2021. december 28. 20:14
A Fintech Világa adásában Suppan Márton és Érczfalvi András Mogyorósi Attilával, a Coincash alapítójával beszélgetnek.

Az adás apropóját az adja, hogy a CoinCash nemrégiben felvásárolta a hazai piacon riválisának számító MrCoin-t, ezzel ők hajtották végre Magyarországon az első olyan akvizíciót, amelyben fintech cég vásárolt fel fintechet. 

Az adás résztvevői szerint ez a felvásárlás egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a hazai fintech szektor érettebb fázisba lépett,

hiszen egy fontos mérföldkőt értünk el a CoinCash – MrCoin ügylet végbemenetelével. Suppan Márton szerint a konszolidációra a magyar piacon is igenis szükség van, a CoinCash pedig meg is kezdte ezt a folyamatot, őket idővel újabb példák követhetik. 

Mogyorósi Attila elmondta, hogy a CoinCash és a MrCoin közvetlen piaci riválisai voltak egymásnak a hazai kriptovaluta szolgáltatók versenyében, a közel azonos piaci részesedéssel rendelkező vállalatok pedig most jutottak el oda, hogy a közös jövőben látnak nagyobb potenciált.

A hazai piacon a felek a következő riválisként nem a hazai challengereket látják, hanem a nemzetközi kriptotőzsdéket, akik hazánkban is meglehetősen népszerűvé váltak az elmúlt években.

A vállalatvezető elmondta, hogy az akvizíció keretein belül főként a MrCoin felületei és ügyfélköre kerül át a CoinCash portfóliójába, de technológiát is átvesznek majd az eddigi riválistól.

Az adás második felében Mogyorósi Attila jövőbeli tervekről, a nemzetközi szereplőkkel kapcsolatos elképzelésekről, valamint a kriptopiac általános értelemben vett jövőjéről is megosztja gondolatait. Az adás a lenti linken böngészőből, illetve SoundCloudon egyaránt meghallgatható. 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés