Így neveli környezettudatosságra az ügyfeleit egy új-zélandi bank

2021. november 17. 16:51

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek adásában Bátorfi Botond és Machán-Csetvei Frigyes a NatWest Bank fenntarthatósági kezdeményezéseiről beszélgetnek.

2021. november 17. 16:51
null

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek adásában Bátorfi Botond és Machán-Csetvei Frigyes a NatWest Bank fenntarthatósági kezdeményezéseiről beszélgetnek. A brit NatWest egyike azon kevés inkumbens pénzintézetnek, akik valóban konzisztensen képviselik a fenntarthatóság melletti elkötelezettségüket és ezáltal képesek hatékony ügyfélszerzésre, hiszen a hangzatos kijelentéseket ők tettekkel is alátámasztják.

Mint az az adásban is elhangzik, a vállalat júliusban jelentette be, hogy a

CoGo új-zélandi fintech technológiájának segítségével a bank egy ingyenes karbonlábnyom mérőt ágyaz be mobilbanki applikációjába,

hogy ezzel segítse ügyfeleit a költéseik által kiváltott környezeti hatások csökkentésében. A hamarosan a bank 8 millió ügyfelének rendelkezésére bocsátott funkció megmutatja az ügyfeleknek a költéseikhez köthető karbonkibocsátások mértékét, emellett pedig tippeket és tanácsokat is ad nekik arra nézve, hogy hogyan válhassanak zöldebbé. Jól látszik tehát, hogy a zöld cselekedetek inspirálását aktívan segíti is a bank, hiszen az ügyfelek kezébe helyeznek egy olyan megoldást, ami növeli hatékonyságukat és ezáltal az általuk kiváltott hatást. 

Ezt követően, augusztusban jelentették be, hogy a Spotify-jal közös podcastot is indítanak.

A Green Business Builders névre hallgató műsorban olyan brit kis- és középvállalkozásokkal beszélgetnek, akik zöld szempontból valamilyen eredményt értek el,

céljuk pedig az, hogy az ismeretek terjesztésével minden vállalatot segítsenek a környezetkímélőbb működés kialakításában. Augusztusi hír, hogy a NatWest hamarosan kedvező feltételek mellett kínál majd jelzáloghiteleket azon ügyfeleinek, akik energiahatékonyság szempontjából kedvező ingatlan megvásárlására készülnek. 

Hogy milyen egyéb jelentős hírekről számolhattunk be a vállalat háza tájáról és, hogy pontosan mekkora összeget szánnak a környezetbarát projektek finanszírozására az a lenti linken meghallgatható adásból kiderül.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik