A németek többsége szerint óriási kudarc volt beengedni a migránstömeget 2015-ben

2021. november 14. 7:04
A németek többsége nem ért egyet Angela Merkel kancellárral, aki szerint beigazolódott az a 2015-ben tett híres kijelentése, hogy „sikerülni fog, megoldjuk”, vagyis Németország megbirkózik a menekülthullámmal – mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés.

A Bild című lap megbízásából készített felmérés szerint a német lakosság 36 százaléka látja úgy, hogy az ország megbirkózott a menedékkérők tömeges beáramlásával. A többség, 53 százalék viszont nem ért egyet ezzel.

A folyamat következményei közül 64 százalék a szociális rendszerre nehezedő többletterheket emelte ki elsőként, 52 százalék pedig úgy vélte, hogy a bűnözés növekedése a fő következmény. A társadalom sokszínűségének erősödését 31 százalék, a szakmunkáshiány enyhülését 17 százalék emelte ki az INSA közvélemény-kutató társaság adatai szerint.

A felmérést abból az alkalomból készítették, hogy a 16 évi kormányfői munka után visszavonuló Angela Merkel a napokban egy interjúban arra a kérdésre, hogy szerinte sikerült-e megbirkózni a menedékkérők 2015-ös beáramlásával, kijelentette, hogy „igen, megcsináltuk!”

A Bild idézte Christoph de Vriest, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) – Angela Merkel pártja – belbiztonsági kérdésekre szakosodott egyik szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőjét, aki a CDU és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségétől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) pártra utalva kiemelte, hogy „biztosan sokat elértünk, de tény, hogy a migránsok ellenőrizetlen beáramlása 2015/2016-ban társadalmilag megosztotta Németországot és egy radikális jobboldali párt létrejöttéhez vezetett a parlamentjeinkben.”

Mint mondta: „jobb lett volna megkímélni ettől Németországot.”

Egy másik CDU-s politikus, Günther Oettinger volt uniós biztos hozzátette, hogy „sok mindent elértünk, de nem mindent.” Így a menedékkérőként érkezettek közül sokan beilleszkedtek a német társadalomba, de „vannak olyanok is, akik egyáltalán nem akarnak integrálódni.”

Angela Merkel 2015. augusztus 31-én tette híressé vált kijelentését, miszerint Németország megbirkózik a menekülthullámmal, majd négy nappal később Werner Faymann akkori osztrák kancellárral úgy döntött, hogy Ausztrián keresztül Németországba utazhatnak a Magyarországon az osztrák határ felé gyalog elindult menedékkérők.

Abban az évben minden korábbinál több, 890 ezer menedékkérő érkezett Németországba. Az érkezők száma 2016-ban 280 ezerre süllyedt és azóta is folyamatosan csökken.

A 83,1 millió lakosú országban nagyjából 1,8 millió olyan ember él, aki menedékkérőként érkezett. Legnagyobb részük, 1,1 millió ember 2015 óta él az országban.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fölötted lévő hsz-t iimre 2021. november 14. 7:27 - 2 a gép nem fogadja be, de
IIMRE 100%-ban írja le a tényeket.
Az USA érdeke Európa lezüllesztése USA-szintre.
Az USA-t pedig a FED irányítja.
A FED-et pedig elfajzott zsidók.
Ez még hozzátartozik a valósághoz.
A világ és az emberiség lezüllesztéséért 99%-ban az elfajzott zsidók a felelősek, ez az ő bűnük, amiért, remélem, soha nem kapnak feloldozást.
De a Soros-ügynök NGO-"civil" emberei sem, ők úgyszintén ugyanolyan bűnösök.

Szerencsére tőlünk átvették az első tömeget.

Nem nagyon szólalt meg, amikor kiderült, hogy Obamáék lehallgatják.

"Él Svédországban egy idős asszony, akinek nevét és arcát pár éve megismerte a világ azon része, amelyik szívén viseli Európa és a fehér nemzetek sorsát. Ezen idős asszony azonban nem svéd, de nem is számi. Barbara Lerner Spectre egy zsidó asszony, aki egy eredetileg a helyi tévének adott interjújával váltotta ki sokak csodálkozását – bár akkorra már, és azóta is, sok vezető szerepben lévő zsidó mondta ugyanazt, amit ő, mégis volt valami ismerősen friss abban a szégyentelenségben, ahogy Spectre világossá tette az egyik „antiszemita sztereotípia” valós voltát.
Spectre a multikulturalizmusról beszélt, és arról, hogy az európai fehér nemzeteket el lehet felejteni, a keveredésé a jövő, de mindez kívánatos, sőt, Európa megszűnik létezni, ha Európa marad (valamiért), és hogy mindebben a zsidóké a vezető szerep. Érdemes a hamar klasszikussá érett szavait újra felidézni magyarul is, alább az eredeti videó (melyet a YouTube előszeretettel töröl, de tükrözve itt, itt és itt is elérhető)"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés