Rosszat sejtet, hogy a Világgazdasági Fórum már a hideg vízben fürdés előnyeit ecseteli a nyugati lakosságnak

2021. november 9. 18:42
Még október elején publikált a Világgazdasági Fórum egy videót, amely azt ecseteli, hogy mennyire jót tesz az egészségünknek a hideg vizes zuhanyozás.

 

A videó, bármi is volt a célja azzal az egyébként egészségügyi tanácsokat eddig kevésbé osztogató nemzetközi szervezetnek, pikáns jelentéstartalmat kap annak ismeretében, hogy az unió által előidézett nagy európai energiaválság küszöbén a német és az osztrák hadsereg is nagy áramszünetekre készíti fel a lakosságot.

A németek videója a katasztrófavédelmi napot promózta, amit abból a célból szerveznek, hogy ismertessék, mit kell tenni, ha hosszú ideig nincs áram vagy fűtés.

A BBK, azaz a német katasztrófavédelem Twitteren is közzétett videója arról szól, mit kell tenni az embereknek, ha nem lesz Németországban fűtés. Mit tegyenek a németek, ha nincs fűtés, erre az esetre ad tanácsot a német katasztrófavédelem a szolgálatnak a Twitterre feltöltött videójában. A videóban egy idős nő kabátban, kesztyűben didereg a fűtetlen lakásban, majd megjelenik a felirat: mi tegyünk, ha már nem megy a fűtés? A felvételen ezt követően a nő alufóliával ragasztja le az ablakot, majd virágcserépből és mécsesekből sajátkezűleg készít fűtőtestet, amely mellett később egy fiatalabb pár is csatlakozik hozzá.

A leírás szerint sok oka lehet a „Blackoutnak”, áramkimaradásnak, mint például egy hurrikán. Németország azonban távol esik a Karib-térségtől, ahol ez a veszély mindennapos, miközben az ország története egyik legsúlyosabb energia-válságával küzd. 

A német katasztrófavédelem példáját követve az osztrák hadsereg is tartós áramkimaradásokra készíti fel a lakosságot hivatalos honlapjukon. Ebben az áll: a szakértők szerint az elkövetkezendő öt évben biztos be fog állni egy „blackout”, és legalább egy hétig el fog tartani. A legfontosabb: maradj nyugodt. Cselekedj körültekintően és megfontoltan!” – írja a tájékoztató. 

Ilyenkor több, mindennapossá vált eszköz és infrastruktúra leáll – figyelmeztetnek. Ide tartoznak többek között a benzinkutak, a közlekedési lámpák, a vasúti forgalom, a liftek és felvonók, valamint több tömegközlekedési eszköz is. Emellett nem lesz elérhető a vezetékes telefon, a mobiltelefonok töltését nehezen lehet megoldani, megszűnik az internetelérhetőség, és leállnak az ATM-ek is.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó kis hideg fürdő majd hideg rovar vacsira.

Szép gyertyafényben. Új német romantika!

... és majd jön a Messiás és visszaadja nekünk a melegvizet. Igaz, hogy kicsit magasabb áron, mint azelőtt.

:-) ez komoly?:-))))
Cserépből készült viragcserep kell hozzá:-)))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés