Kutatás: Az egész világon Magyarországon éri meg a legjobban céget működtetni

2021. október 11. 15:07
Magyarország világelső lett az Approve.com rangsorában: a cég elemzői kiemelték az alacsony magyar társasági adót, ahogyan az internetkapcsolat alacsony árát is.

Az Approve.com beszerzési menedzsment eszköz kutatóinak legfrissebb elemzése mutatta ki, hogy Magyarország a világ élén áll, már ami a vállalatok működtetésének költségeit illeti. A kutatást elvégző cég az éves átlagbért, a villamosenergia árát, az internet árát és a társasági jövedelemadó mértékét vette figyelembe, e változók mindegyikéhez rendelt tízes skálán, ezután pedig a négy kategória átlagából alakította ki a végső pontszámot. A kutatás a világ több mint 30 „fejlett” gazdaságát vette figyelembe és rangsorolta ezeket „takarékossági” szempontból.  

Hazánk a 9,4-es végső pontszámot érte el, amivel az első helyen zárt, míg a dobogó következő két fokát Litvánia (8,52) és Lengyelország (7,9) foglalta el. Szlovákia és Lettország közel került Lengyelországhoz, az első tízet pedig Csehország, Észtország, Mexikó, Dél -Korea és Finnország zárta.

Ami a sereghajókat illeti, Németország zárt az utolsó helyen Ausztrália és Dánia előtt, előttük pedig az Egyesült Államok és Svájc állt.  

Hazánkban a villamosenergia ára a tizenkettedik legdrágább a rangsorban. Az internet árát tekintve viszont hazánk 14,5 dollárral a harmadik legolcsóbb havi kapcsolattal rendelkezik Litvánia és Lengyelország után: ez közel négyszer olcsóbb internetkapcsolatot jelent Izlandnál, az Egyesült Államoknál, Svájcnál és Kanadánál, ahol a havi díj meghaladja a 60 dollárt.

Eközben a kilenc százalékos társasági adó kiemelkedően a legalacsonyabb a megvizsgált országok között, ugyanis háromszor alacsonyabb a japán, mexikói, német és ausztrál legfelsőbb vállalati adókulcsnál. 

A magyar bér dollárban mérve a vizsgált 30 fejlett ország között a harmadik legalacsonyabb, viszont az áram ára háromszorosa a norvég vagy izlandi szintnek.

Fontos hozzátenni, hogy Magyarország nem csak takarékos, hanem az egyik legyorsabb internetkapcsolattal is rendelkezik a világon.

(Címlap: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így nem jó. Sürgősen rontani kell ezen, hogy ne érje meg idejönni. Túl sok a cég, és túl kevés a szivárványos buzulás!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés