Folytatódik az automatizálás térhódítása a gyorséttermekben

2021. július 20. 13:03
A Miso Robotics, egy az élelmiszeripari szolgáltatásokra szakosodott robotikával és automatizálással foglalkozó startup közös projektbe kezdett a világ egyik kiemelkedő élelmiszer- és italgyártó cégével, a Lancer Worldwide vállalattal. A tervek szerint együtt fognak kifejleszteni egy olyan intelligens italadagolót, amely teljes mértékben ki fogja szolgálni a kereskedelmi konyhákat.

A munkaerőhiány számos iparágban komoly problémákat okoz, és ez a munkaerőpiaci jelenség a vendéglátás területén különösen jelentős mértékűvé vált. Így nem véletlen, hogy ezen a területen tevékenykedő vállalatok is az automatizálás felé fordultak. A robotizált eszközök bevezetésével pontosabb és gyorsabb kiszolgálást tudnak elérni rövidebb idő és alacsonyabb költségek mellett. Ráadásul jelentősen megnőtt az elviteles és házhoz szállításos rendelések aránya, mely munkafolyamatait sokkal egyszerűbben lehet automatizálni, mint a személyes megrendeléseket.

A Miso Robotics már évek óta piacvezető szerepet játszik saját fejlesztésű konyhai robotjaival. Eddig inkább az élelmiszerelőállítási folyamatokra összpontosítottak, de mostanság a konyhai automatizálás egyéb területeire is figyelmet fordítanak. A Lancer Worldwide vállalattal együttműködve az italok adagolásának automatizálását látták leginkább szükségesnek a kereskedelmi konyhákban.

Az ügyfelek elégedettségét és a gyors kiszolgálást szem előtt tartva álmodták meg a futurisztikus dizájnnal megalkotott az automatizált italadagolójukat, amely innovatív, minőségi munkát végez. Az új automatizált italadagolók egyszerűen integrálhatóak lesznek az értékesítési pontok rendszereibe, és irányított munkafolyamatokkal lesznek ellátva a megrendelések pontos teljesítése érdekében.

A megrendelések beérkezésekor az italadagoló önállóan felméri az igényeket, automatikusan kiadja a megfelelő méretű poharat és megkezdi a kért ital adagolását, majd a végén még a poharat is lezárja. Mindeközben pedig az elviteli időt is figyelembe veszi, hogy a folyamatot a lehető legközelebb végezze el a várható kézbesítéshez képest.

A két nagyvállalat véleménye szerint a gyorséttermeknek és egyéb vendéglátóhelyeknek pontosan egy ilyen szerkezetre van szükségük, ugyanis a hagyományos italkészítés jelentősen lassítja a munkafolyamatokat és rontja a hatékonyságot.

Mivel a koncepció egyelőre csak elméleti szinten fut, és még a szükséges anyagi erőforrásokat keresik a projekthez, így a Miso Robotics megnyitott egy finanszírozási kört, ahova a befektetők csatlakozhatnak.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés