Az év első felében teljes fordulatszámon pörgött az ingatlanpiac

2021. június 23. 9:02
Idén az első fél évben az újabb otthonteremtési támogatások bevezetése és a nyitás miatt nagyon felpörgött az ingatlanpiac: számos lakás és ház elkelt az elmúlt hónapokban, ugyanakkor folyamatosan csökken az ingatlanhirdetések száma – közölte az Ingatlantájoló.hu kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint

a kínálat részben az otthonteremtési támogatások miatt csökken, részben pedig azért, mert újra megjelentek a befektetők.

A közlemény idézte Ballagó Antalt, az Otthontérkép Csoport sales vezetőjét, aki elmondta az Otthontérkép Csoportba tartozó Otthontérkép.hu és Ingatlantájoló.hu oldalak mintegy 65-66 ezer, csak részben átfedésben álló lakóingatlan hirdetést tartalmaznak. Ebben az „ajánlat-erdőben” nem könnyű a vevőnek a legjobb ajánlatot megtalálni; illetve az eladók nagyon nehezen tűnnek ki az egy-egy keresés során felugró több száz, több ezer ajánlat közül.

Az ingatlant keresők általában csak a találati lista első két-három oldalát nézik meg, a hirdetők pedig rendszeresen letörlik majd újra feladják hirdetéseiket, hogy a listában minél előbbre kerüljenek.

A közlemény szerint ezt könnyíti meg az Ingatlantájoló.hu új, most induló hirdetés-kiemelési licitrendszere, amelyben június elejétől mind az ingatlanközvetítő irodák és referenseik, mind az ingatlanfejlesztő partnerek és a magánhirdetők számára lehetővé teszik a hirdetések előresorolását.

(MTI, fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában