Oltópontot alakított ki a Magyar Suzuki

2021. április 27. 14:24
A Magyar Suzuki Zrt. munkatársai beoltathatják magukat a vállalatnál koronavírus elleni vakcinával, mivel az esztergomi üzemben oltópontot alakítottak ki – közölte a társaság kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.

Az oltás a Magyar Suzuki munkarendjéhez igazodva a héten kezdődik meg a magyar kormány által rendelkezésre bocsátott oltóanyagokkal. Az oltás természetesen önkéntes – mondta Bonnár-Csonka Zsuzsanna.

Jelezte, a vállalat a munkatársak egészségének védelme, a gyártás folyamatosságának fenntartása érdekében már tavaly számos óvintézkedést vezetett be; az oltópont létrehozása ennek a folyamatnak a következő lépése.

A Magyar Suzuki Zrt. idén 30 éves. A rendszerváltás után az esztergomi autógyár volt az első jelentős zöldmezős külföldi beruházás Magyarországon. Partnereinek, beszállítóinak, valamint 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően a cég hozzávetőlegesen 10 ezer munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.

Alapítása óta a Suzuki 1,9 milliárd eurót fektetett be Magyarországon, ezzel az értékkel a legnagyobb japán beruházó. A társaság csaknem 2,41 milliárd euró nettó árbevétellel zárta a 2019-es évet.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés