Napichart: Nagyon sok külföldi céget kell még „magyarosítani” ahhoz, hogy utolérjük a lengyeleket

2021. március 17. 10:18

Egyre több magyarországi vállalatot irányítanak külföldiek a feldolgozóiparban? Az biztos, hogy e területen előállított hozzáadott értékben még nőtt is a külföldi cégek aránya, azaz gazdasági súlyuk növekedett. A helyzet Szlovákiában a legrosszabb, ott rendkívüli külföldi térhódítás történt a feldolgozóiparban 2010 óta. A külföldiek részesedése a hazai feldolgozóiparban az uniós átlag kétszerese, ami egyensúlytalanságra utal a gazdaság szerkezetét illetően. Vannak olyan országok is, amelyek szép lassan és fokozatosan sikeresen csökkentik a külföldiek súlyát: Lengyelország és Németország sikeresen csökkentette a külföldi befolyást a feldolgozóiparban. Magyarországon egyébként a németekhez képest két és félszeres a külföldiek befolyása a feldolgozóiparban.

2021. március 17. 10:18
null

Címlap: MTI Fotó: Illyés Tibor.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sozlib_abschaum
2021. március 19. 14:08
Hát, ha 1990-ben a bolsevistákat kitakarítják az országból, már meg is előztük volna a lengyeleket.
VeJoLa
2021. március 19. 12:41
Ld. "keletre" csökkentett minőségű márkás nyugati termékek. De a más szara nektek mindig édesebb! Pláne nyugatról.
budapestbar
2021. március 19. 12:37
Majd megkaparintják a Ner-lovagok és vehetjük drágán a sz@rt. Végül is bárki is kormányozzon valahogy a tisztesség és a becsület nem jut lehetőséghez Magyarországon, sajnos...
Ernie Pantuso
2021. március 18. 09:59
Hát igen. A tőkét azt valamivel be kell hozni. Ha van külföldi tőke akkor van magyar munka, ha van magyar munka akkor van adóbevétel, ha van adóbevétel akkor lehet a magyar vállalkozásokat támogatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik