Német képviselők létrehoznák a társadalmi kohéziós gondolatrendőrséget

2021. március 8. 16:21
Társadalmi kohéziós minisztérium létrehozására szólítottak fel német zöldpárti képviselők februárban.

Németországnak küzdenie kell a megkülönböztetés minden formája ellen azáltal, hogy módosítja alaptörvényét, hogy garanciákat nyújtson a kisebbségek számára. Létre kell hozni egy speciális „társadalmi kohéziós” minisztériumot – szólítottak fel német zöldpárti képviselők egy kiáltványban.

Claudia Roth német Bundestag-alelnök, valamint más prominens zöld képviselők és EP-képviselők is támogatják a törekvést, miszerint az államnak külön felhatalmazást kell adni a kisebbségek jogainak „védelmére”.

A meglévő német alkotmány már egyenlő jogokat garantál minden ember számára, nemétől, származásától és egyéb jellemzőitől függetlenül, de a kiáltvány szerzői szerint annak megfogalmazása „problematikus és nem megfelelő”, és nem kezeli azokat a nehézségeket, amelyekkel a kisebbségek szembesülnek, amikor megpróbálnak hozzáférni az oktatáshoz vagy a munkalehetőségekhez, állítólag az őket érintő szexizmus és rasszizmus miatt.

Az sem segít, hogy a politika, az üzleti élet és a tudomány legmagasabb pozícióit olyan emberek foglalják el, akik aligha képviselik a modern német társadalom élénk sokszínűségét, teszi hozzá a dokumentum. Szerzői javasolják az alkotmány módosítását annak érdekében, hogy a kormány „garantálja a védelmet” a csoporttal kapcsolatos diszkriminációval szemben. Arra köteleznék az államot, hogy „dolgozzon a meglévő hátrányok kiküszöbölésén”.

Ennek elérése érdekében a képviselők javasolják egy „Szociális Kohéziós Minisztérium” létrehozását, amelynek feladata lenne a fiatalokkal, idősekkel, fogyatékkal élőkkel vagy éppen bevándorlókkal és LMBTQ-közösséggel kapcsolatos hátrányos megkülönböztetés megszüntetése.

A zöldek felvetik, hogy a diszkriminációval kapcsolatos bizonyítási terhet az alperesre kell terhelni, valahányszor a diszkrimináció „első jeleit” fedezik fel.

A kiáltvány külön törvényt is előír, amely jogilag kötelezné az állami szervezeteket és vállalkozásokat annak biztosítására, hogy a „megkülönböztetett csoportok” képviseltessék magukat a vezető pozíciókban is, a társadalmi arányuknak megfelelően – írja az RT.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így aztán végre bebizonyosodik a libsik állítása, hogy a migránsok között csupa agysebész, elméleti fizikus és cégvezető van, csak eddig a rasszizmus miatt nem kaptak megfelelő munkalehetőséget.

Igen, ez lesz a végső megoldás! Lánykori nevén Endlösung.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés