Szeptemberben lassult a német feldolgozóipari megrendelések növekedési üteme

2020. november 05. 12:46

A vártnál kevésbé nőttek szeptemberben a német feldolgozóipari megrendelések és még elmaradásban vannak a krízis előtti szinttől a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján.

2020. november 05. 12:46

Szeptemberben ár- és szezonális kiigazítással a várt 2,0 százalék helyett 0,5 százalékkal nőttek a feldolgozóipari megrendelések az előző havihoz képest a Destatis előzetes adatai alapján. Az előző hónapban, augusztusban 4,9 százalék volt a havi növekedés.

A belföldi megrendelések 2,3 százalékkal nőttek szeptemberben az előző havihoz képest, a külföldi megrendelések pedig 0,8 százalékkal csökkentek. A külföldi megrendeléseken belül az euróövezetből 6,0 százalékkal csökkentek a megrendelések, a világ többi részéről pedig 2,7 százalékkal növekedtek.

Az autóiparban 5,1 százalékkal nőttek a megrendelések szeptemberben az előző havihoz képest. Az autóipar megrendelései ezzel együtt már 5,8 százalékkal haladják meg a krízis előtti, februári szintet.

A gépiparban 3,7 százalékkal csökkentek a megrendelések az előző havihoz képest szeptemberben. A krízis előtti, februári szinttől 8,2 százalékos elmaradásban vannak a gépipari megrendelések.

Az egy évvel korábbihoz képest szeptemberben 1,9 százalékos elmaradásban volt a feldolgozóipari megrendelések összege, szemben az augusztusi 1,7 százalékos elmaradással.

A koronavírus-válság hatásától még mentes utolsó hónaphoz, februárhoz képest szeptemberben szezonális kiigazítással 2,6 százalékkal álltak alacsonyabban a német feldolgozóipar megrendelései.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik