Minden eddigi számításnál kedvezőbb lehet a moratórium meghosszabbításának hatása

2020. szeptember 28. 14:45

A magyar vállalkozások és családok 2021 első felében mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől is mentesülhetnek.

2020. szeptember 28. 14:45
Nagy Tamás – Virág Barnabás

„A járvány második hullámának megjelenésével bizonyossá vált, hogy a gazdasági kilábalás elhúzódó folyamat lehet. Az elhúzódó gazdasági védekezés részeként a kormány már múlt hét végén a moratórium célzott meghosszabbításáról döntött. A döntés óta számos becslés látott napvilágot az intézkedés várható hatásáról. Az MNB rendelkezésére álló részletes adatforrások alapján minden eddigi várakozásnál nagyobb lehet intézkedés hatása. A hosszabbítás potenciálisan több, mint 800 ezer lakossági ügyfelet érinthet, miközben a magyar vállalkozások és családok 2021 első felében mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől is mentesülhetnek. (...)

A Magyar Nemzeti Bankban rendelkezésre álló részletes adatbázisok alapján tehát a moratórium célzott hosszabbítása – a korábbi becsléseket meghaladó – potenciálisan több, mint 800 ezer lakossági ügyfelet érinthet, miközben a magyar vállalkozások és családok 2021 első felében mintegy 600 milliárd forintnyi törlesztőtehertől is mentesülhetnek.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. január 21. 19:08
Jön majd a TB-adósok börtöne is? Több százezren lehetnek, akik a számlát majd nem tudják kifizetni, vagyonuk nincs... Így is már napi 7 ember lesz öngyilkos (
Gombóc XVI. Artúr
2021. január 21. 19:08
Amíg a Vezér mellette áll, Eltolcsy azt csinál amit akar. A mélykeresztény Vezért még az sem zavarja, hogy Eltolcsy a barátnőjét alkalmazza nem kis pénzért. Elvégre a család az első...
Jack Reynor
2020. november 13. 16:30
Te ehhez nem értesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik