Özönlenek a jelentkezők a szabadalmak létrejöttét támogató doktori programra

2020. szeptember 11. 11:40
Már másfélszeres a túljelentkezés a piacorientált kutatói utánpótlás támogatására indult kooperatív doktori programra – hangzott el csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese a csatorna reggeli műsorában elmondta, hogy a vállalatok és a kutatásban aktív felsőoktatási intézmények együttműködését támogatja a kezdeményezés.    

Mint mondta, régóta fennálló igény a vállalkozások és az ipari szereplők részéről, hogy olyan kutatások is megvalósuljanak a felsőoktatási intézményekben, amelyek számukra ténylegesen relevánsak lehetnek, növelni tudják a versenyképességüket.    

Ugyanez már több programban megvalósul, de a mostani kezdeményezéshez hasonlóra egyéni kutatók szintjén eddig még nem volt példa – fűzte hozzá.    

A kezdeményezés célja, hogy a doktori munkák alatt ne csak publikációk, hanem szabadalmak is létrejöjjenek – hangsúlyozta Szabó István.    

A programra szeptember 15-éig jelentkezhetnek a doktori tanulmányokat folytató, illetve azt a 2020-21-es tanévben megkezdő hallgatók – hangzott el a műsorban.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés