A DopeHitellel száll be Dopeman a gazdasági válságkezelésbe

2020. szeptember 7. 18:33
„Gyorsan szüksége van pénzre? A Bankok elutasítják? BAR-listás? Adósságrendezést szeretne?” – ezzel hirdeti magát a Facebookon a DopeHitel Centrum, amely állítása szerint e problémákra megoldást kínál, vette észre a Napi.hu, hozzátéve, hogy a vállalat jogot nem sért, de megítélésük szerint a kiszolgáltatottabb csoportokat célozza.

„A Dopehitel mögött álló Cool Media Production Kft.-nek Pityinger László, művésznevén Dopeman az ügyvezetője és az egyszemélyes tulajdonosa az Opten céginformációs szolgáltató adatbázisa szerint, vélhetően a márkanév is erre utal” – írja a lap.

A pénzügyi felügyeleti funkciót is ellátó MNB azonban rendre kiemeli, hogy érdemes gyanakodni az olyan ajánlatokra, amelyek kifejezetten KHR-/BAR-listás ügyfelekre „lőnek”.

„A társaság nettó árbevétele 2018-ben 891 ezer forint. A céginformációs szolgáltató Opten adatai szerint egy kiemelten kockázatos kapcsolódó cégről lehet tudni, ami a La Mafia Productions Szolgáltató és Kereskedelmi Bt., amelynek tulajdonosa Pityinger László mellett Pityinger Péter is. E vállalkozás tevékenységi köre inkább kötődik a rapper zeneipari munkásságához - alkotói- és előadó-művészeti, vagy hangfelvétel készítéséről és sokszorosítására feljogosító Teáor-számokkal. A vállalat kockázati besorolást az indokolhatja, hogy nincs a közelmúltból elérhető eredménybeszámolója, ami miatt adószámát is törölték” – teszi hozzá a Napi.hu.

A DopeHitel egyébként nem is annyira új, mint az az alábbi videóból kiderül. A Pénzcentrum szerint a cég 2016-tól indult, mindenesetre akár a koronaválságban megcsappanó koncertbevételek kompenzálására is megoldást kínálhat a gengszterrappernek.

 

(Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés