Az amerikai tőzsdét nem zavarja az amerikai gazdasági összeomlás

2020. augusztus 5. 22:21

Takács Zsolt
Az S&P 500 5,5 százalékkal nőtt júliusban, annak ellenére, hogy sosem látott GDP-csökkenés következett be a második negyedévben az Egyesült Államokban.

A referenciaérték 1,25 százalékkal magasabb éves szinten a márciusi történelmi korrekció után, ami a koronavírus miatt következett be. A kereskedelmi szektorban működő L Brands vezette a növekedést 63 százalékkal.

A Walmart, amely az index egyik legnagyobb vállalata, 8 százalékkal nőtt a hónapban. A technológiai óriások is erősödtek, az Apple 16,5, az Amazon 14,7, az Alphabet pedig 5 százalékkal nőtt. 

A második negyedéves tőzsdei növekedés minden elemző várakozását felülmúlta.

A listán szereplő cégek 82 százaléka túlteljesítette az elemzők várakozásait, de a bevételek tekintetében is a cégek 22 százaléka felülmúlta a célt.

Ezek az adatok az amerikai 33 százalékos GDP-csökkenés után egészen meglepőnek bizonyulnak, miután az USA recesszióba zuhant és a munkanélküliségi ráta 11 százalékra nőtt. Az elemzők szerint a gazdaság akár még gyengébb is lehet, de a tech-szektor erősödése miatt a Nasdaq képes volt 6,8 százalékkal növekedni júliusban, de a Dow Jones ipari átlag is 2,4 százalékkal bővült a múlt hónapban.

(Borítókép: MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés