Az új személyautók eladása 21 százalékkal esett vissza júliusban

2020. augusztus 04. 10:51

Az új személyautók eladása 21 százalékkal esett vissza Magyarországon júliusban az előző év azonos időszakához képest, a forgalomba helyezett új személygépjárművek száma 12 045-re csökkent – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse Kft. adatai alapján.

2020. augusztus 04. 10:51
null

 A január-júliusi időszakban 67 725 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami éves összevetésben 25 százalékos csökkenés.

Az MGE emlékeztet arra, hogy áprilisban és májusban a koronavírus-járvány következtében bevezetett válságintézkedések és a gyárbezárások miatt 50 százalék feletti volt a visszaesés, amelyet reményeik szerint a második fél év valamelyest kompenzálni tud.

A forgalomba helyezett tisztán elektromos autók száma júliusban 6 százalékkal 181-re nőtt az előző év azonos időszakához képest, az év első hét hónapjában pedig 22 százalékos növekedést regisztráltak éves összevetésben, így a számuk 1183-ra emelkedett.

Az elektromos autókra biztosított állami támogatás egy nap alatt elfogyott,

ennek folytatása az MGE szerint tovább lendíthetne a piacon.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a használt autók behozatala továbbra is jelentősen meghaladja az új autókét: júliusban 12 196 darab, az első hét hónapban 77 280 használt személygépkocsi érkezett az országba. A használt gépjármű import növekedési trendjének megállítása, különösen annak korösszetétele miatt fontos feladat, amely egyre kevésbé tűr halasztást – hívta fel a figyelmet az MGE.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik