Már a kemény munka és a racionalitás is rasszista

2020. július 28. 11:18
Az amerikai Smithsonian Intézet alá tartozó Smithsonian Nemzeti Afrikai Történelmi és Kulturális Múzeum igyekezett beszállni a fekete tüntetésekkel kapcsolatban megerősödő rasszizmus-kutatásokba. A múzeum összegyűjtötte a fehér kultúra azon jellemzőit, amelyek idővel az amerikai alapnormává váltak. És mivel a múzeum szerint ma a fehér kultúra a domináns Amerikában, a fehérség ezen jellemzői közül sokat a színes kisebbségeknek is magukévá kellett tenniük.

Ábrájukon a „fehérséghez” kapcsolódó jellemzőket gyűjtötték össze. Ebből derül ki, hogy az amerikai fehér kultúra jellemzője az objektív, racionális gondolkodás, az ok és okozati összefüggések megkeresése iránti igény, vagy éppen a protestáns etika, amely szerint a munka megelőzi a szórakozást, a kemény munka pedig a sikerhez vezető út.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem meg k.rvára nem érdekel a bőrszín. Ellene vagyok minden pozitív és negatív diszkriminációnak. Amíg a legokosabb emberek lesznek asztrofizikusok, nem zavara, hogy adott esetben többségükben férfiak és fehérek, sárgák. Ugyanígy nem érdekel, hogy a 100m-es sprinten látok-e a feketén kívül más bőrszínt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés