Már a kemény munka és a racionalitás is rasszista

2020. július 28. 11:18

Az amerikai Smithsonian Intézet alá tartozó Smithsonian Nemzeti Afrikai Történelmi és Kulturális Múzeum igyekezett beszállni a fekete tüntetésekkel kapcsolatban megerősödő rasszizmus-kutatásokba. A múzeum összegyűjtötte a fehér kultúra azon jellemzőit, amelyek idővel az amerikai alapnormává váltak. És mivel a múzeum szerint ma a fehér kultúra a domináns Amerikában, a fehérség ezen jellemzői közül sokat a színes kisebbségeknek is magukévá kellett tenniük.

2020. július 28. 11:18
null

Ábrájukon a „fehérséghez” kapcsolódó jellemzőket gyűjtötték össze. Ebből derül ki, hogy az amerikai fehér kultúra jellemzője az objektív, racionális gondolkodás, az ok és okozati összefüggések megkeresése iránti igény, vagy éppen a protestáns etika, amely szerint a munka megelőzi a szórakozást, a kemény munka pedig a sikerhez vezető út.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2020. július 29. 20:20
A négerek lassan elnyomják a fehéreket, így ideje lenne az EU-nak bojkottot hirdetnie. Vagy emberi jogai csak a négereknek vannak?
opht
2020. július 29. 20:20
Engem meg k.rvára nem érdekel a bőrszín. Ellene vagyok minden pozitív és negatív diszkriminációnak. Amíg a legokosabb emberek lesznek asztrofizikusok, nem zavara, hogy adott esetben többségükben férfiak és fehérek, sárgák. Ugyanígy nem érdekel, hogy a 100m-es sprinten látok-e a feketén kívül más bőrszínt.
Knerten
2020. július 29. 20:20
Azért elég vicces, hogy a "fehérség" 17 ősbűnét felsoroló táblázat valamennyi pontja pozitív, követendő, az egyén, a család és a társadalom számára is hasznos tulajdonság, illetve magatartásforma. :D :D :D :D Egy fehér felsőbbrendűséget hirdető rasszista se foglalhatta volna össze szebben, hogy mitől felsőbbrendű a fehérember. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy azokat a feketéket, akik hasonló életvitelt folytatnak, bizonyítva, hogy a rasszizmus egy baromság, mert nem a bőrszíntől lesz valaki "fehér", hanem attól, hogy "fehérember módjára" viselkedik (értsd: tanul, dolgozik, felelősen alapít családot és nem lumpolja el a pénzét), a feketék társadalma kiveti magából (pont úgy, ahogy nálunk a "parasztnak álló" - értsd: folgozó - cigányokat a cigányok).
artfx
2020. július 29. 14:17
Na de ott hazudik a mandiner, hogy nem írja, hogy ez rasszista lenne. Csak az a megállípítás, h ez a fehér hagyomány (ami igaz).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik