Otthon Centrum: Budapesten harmadáron lehet belvárosi lakást bérelni Zürichhez képest

2020. július 22. 9:59
A legdrágább európai városok listáját vezető Zürichhez képest harmadáron lehet Budapesten belvárosi lakást bérelni, a magyar albérleti díjak a pozsonyiak és a varsóiak körül mozognak, de alacsonyabbak, mint Bécsben vagy Prágában – közölte kedden az Otthon Centrum nemzetközi összegzését.

Soóki-Tóth Gábor vezető elemző a közleményben kiemelte, a világ nagyvárosaihoz képest

Magyarországon még mindig olcsó bérelni,

de régiós összehasonlításban a budapesti albérletárak elérték a pozsonyi és varsói szintet, ugyanakkor Prága és Bécs drágább.

A vezető elemző elmondta, az európai árlistát Zürich, Lugano, Bázel, Genf és Lausanne vezeti.

Az ötszázas listán Bécs a 177., Varsó mögött egy hellyel lemaradva Budapest a 319. Szeged és Kolozsvár fej-fej mellett a 372-373. helyre került.

A közép-európai nagyvárosok listáját Bécs vezeti (310 ezer forint havonta) a kétszobás belvárosi lakások bérleti piacán, Pozsony árszintje a budapestinek felel meg (220 ezer forint havonta), Kassán kisebb (174 ezer forint havonta) az átlagár. Prágában már nagyobb kiadást jelent a bérlés (300 ezer forint havonta), míg Varsó a budapesti árszint körüli (227 ezer forint havonta). Bukarestben jelentősen leszakadva követi a rangsorban a fővárosokat (147 ezer forint havonta). A horvát és szlovén fővárosban pedig a pesti belvárosi díj szélső értékeihez közelít a bérleti díj, Zágrábban 170 ezer forintnak megfelelő kuna, Ljubljanában 210 ezer forintnak megfelelő euró az átlagos havi lakbére egy kétszobás központi fekvésű lakásnak.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés