Most áll talpra az amerikai ipar

2020. július 16. 21:40

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés júniusban az Egyesült Államokban, miután egyre több vállalat indult újra a koronavírus-járvány miatti kényszerleállás után.

2020. július 16. 21:40
null

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve) szerdán azt közölte, hogy szezonális kiigazítással számolva 5,4 százalékkal nőtt az ipari termelés havi összevetésben.

Az elemzők szerényebb, 4,3 százalék bővülésre számítottak a májusi 3,8 százalékos növekedés után.

Tavaly júniushoz képest 10,8 százalékkal csökkent az amerikai ipari termelés.

A feldolgozóipar termelése 7,2 százalékkal nőtt júniusban a májusi 3,8 százalék emelkedés után, és a szakértők által júniusra várt 5,6 százalék bővüléssel szemben.

Júniusban az ipari kapacitások kihasználtsága 68,6 százalékra nőtt a májusi 65,1 százalékról. A szakértők rosszabb adattal, 67,7 százalékkal számoltak júniusra.

Az Egyesült Államok hazai összterméke (GDP) szezonális kiigazítással számolva 5 százalékos évesített ütemben csökkent január-márciusban, ami 2009 első negyedéve óta a legrosszabb érték. A második negyedévre az elemzők 20-25 százalékos visszaesésre számítanak.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik