Trump újraválasztása is függhet attól, hogy milyen gyorsan áll helyre az amerikai gazdaság

2020. április 15. 9:50

Takács Zsolt
Trump azzal nyugtatja a szavazókat, hogy az amerikai gazdaság rakétaként fog kilőni a koronavírus után és erősebb lesz, mint valaha. A legtöbb jel azonban azt mutatja, hogy a fellendülés gyorsasága elmarad majd az összeomlásnál tapasztalttól és a választások ideje alatt, 2020 őszén az amerikai gazdaság valószínűleg még a válságból próbál majd talpra állni.

Elemzők szerint fontos megérteni, hogy a fogyasztók hogyan fognak viszonyulni a koronavírus utáni időszakhoz.

Rengetegen hitelre vásárolnak élelmiszert

– hívta fel a figyelmet Nariman Behravesh, az IHS Markit vezető közgazdásza. Az elemző szerint a 2001-es terrorcselekmény után is két és fél év kellett, hogy a légiközlekedés visszatérjen a 2001 előtti időszakban megszokott forgalomhoz.

Trump újraválasztása attól függ, hogy újraindul-e az amerikai gazdaság a választásig – írja a New York Post. Azonban Trump kihívójának Joe Bidennek is egy valós, vonzó jövőképet kell felmutatnia a választóknak. Az amerikai pénzügyminiszter szerint gyors regenerálódás lesz, bár a jövedelmi helyzet nem kiegyensúlyozottan javulhat majd a társadalomban.

Az erős gazdasági növekedés attól függ, hogy az emberek és a vállalkozások hogyan tudják megőrizni a kritikus időszakban a pénzüket, mennyi befektetésre váró forrás marad a válság végén.

A Stanford Egyetem közgazdásza szerint az amerikai gazdaság 10 százalékos csökkenéssel fog zárni 2020-ban, amely 2 billió dollárt jelent.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés