Újra kell építeni a gazdaságot

2020. március 23. 13:39

Essősy Zsombor
Magyar Nemzet
Egy-két hónapon belül akár az egymilliót is elérheti a munkanélküliek száma.

„A multinacionális cégek nagyon hamar dönthetnek arról, hogy leállítják működésüket és elbocsátják a dolgozókat. A hazai tulajdonú társaságok üzlet- és foglalkoztatáspolitikája nem feltétlenül enged meg ilyen drasztikus lépéseket. Azok a magyar vállalkozások, amelyeknek van kellő tartalékuk, csökkentett bérrel ugyan, de átvészelhetnek néhány hónapot. A bejelentett lépések, így a hiteltrölesztési moratórium nyilván nekik is örömteli hír.

Sajnos már most egyre több jel utal rá, hogy egy-két hónapon belül akár az egymilliót is elérheti a munkanélküliek száma.

A várhatóan nagy mennyiségű álláskeresőhöz 300-400 ezer fővel hozzájárulhatnak a külföldről hazatérő magyarok is.

(...) Azok között, akik az elmúlt években Németországban, Ausztriában vagy éppen Angliában próbáltak szerencsét, nem az informatikusok vagy a mérnökök vannak többségben, sokkal inkább a szakácsok, pincérek, takarítók, akiknek a munkája az elsők között szűnt meg a járványhelyzet hatására.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hazai tulajdonú társaságokat szokta a függetlenobjektív média Orbán oligarcháinak nevezni. Most meg majd kiderül, hogy jobb náluk dolgozni, mint az "európai" cégeknél...

És lehet, hogy a Bécsben cukrászdát nyitók is hazatérnek. Mert a kolbászból lévő nyugati kerítés beomlása után már jó lesz ez az árvalányhajas, mucsai kompország is hirtelen. Nem Brüsszelbe mennek, az Unióhoz, hanem hazajönnek. A szörnyű, fasiszta nemzetállamba.

Sajnos igaz. A külföldön dolgozók nagyrészét már elkezdték kirúgni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés