Összecsukható konténerekkel lép az izraeli védelmi piacra egy magyar startup

2020. január 15. 10:39

Az innovatív összecsukható konténereket fejlesztő szentendrei Continest Technologies Zrt. az izraeli piacra lépés lehetőségeiről tárgyal a zsidó állam védelmi szervezeteivel, amelyek januárban tesztelni fogják a magyar startup termékét – közölte a Continest.

2020. január 15. 10:39
null

A közlemény szerint a magyar cég az izraeli M.T.S. (More Than Security) biztonsági tanácsadó és projekt menedzser, illetve az amerikai Slingshot Security biztonsági elemző és operatív tanácsadó cég január 6-án megállapodást írtak alá az izraeli piacon történő kizárólagos együttműködésről.

Az együttműködés az összecsukható Continest konténerek, az azokhoz kapcsolható környezetbarát vizesblokkok, valamint a napelemes és a ballisztikus (golyó- és repeszálló panelekkel kialakított) rendszerek, illetve a fejlesztés alatt álló speciális szállító-utánfutó eszközök közös izraeli piaci bevezetését és közös gyártásfejlesztését is célozza.

Örömteli fogadtatás

Kis-Márton Vidor, a Continest Technologies Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy nagy érdeklődéssel fogadták Izraelben a társaság által kifejlesztett összecsukható konténereket, amelyeknek a felépítése, üzembe helyezése gyors és egyszerű. A termék használatával a tradicionális merev vázas konténer megoldáshoz képest

közel 80 százalékkal csökkennek a logisztikai költségek.

Példaként említette, hogy egy kamion hagyományos konténerből csak két darabot, összecsukhatóból viszont 10 darabot is képes egyszerre szállítani. Ez a szállítási költség csökkentése mellett együtt jár a környezeti terhelés csökkentésével is – tette hozzá.

Az izraeli védelmi szervezetekkel folytatott tanácskozásokról elmondta, első lépésben egy évenkénti több 100 összecsukható konténer megvásárlásról szóló keretszerződés aláírása a közös cél. A szállítási költségek mérséklése miatt pedig már a termékek izraeli gyártásáról is tárgyalnak, ugyanis jelenleg a termékekhez kapcsolódó kutatás-fejlesztés és a gyártás is Magyarországon zajlik.

Nem csak a katonaság szereti

A közlemény szerint a startup innovációja az elmúlt három évben

Európa 16 országában és az Egyesült Államokban is bemutatkozott.

Magyarországon fesztiválokon – Sziget, Volt – és sportrendezvényeken alkalmazták már a Continest fejlesztését.

Kis-Márton Vidor elmondta, hogy az összecsukható konténerek technológiájával 2017-ben jelentek meg a magyar piacon. A Continest Technologies Zrt.-t tavaly júniusban alapították, azt követően, hogy a Takarék Kockázati Tőkealap – a növekedés további serkentése, a Continest technológiai fejlesztése és nemzetközi piaci terjeszkedésének elősegítésére – 1,25 milliárd forintos tőkeinjekcióval kisebbségi részesedést szerzett a cégben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locomotive
2020. január 17. 09:23
Nem semmi. Ilyenkor nekem is beindul a fantáziám =)
nemvagyoksanyi
2020. január 17. 09:23
>csak összeszerelő üzem vagyunk
Veernewl
2020. január 17. 09:23
Csak így tovább! Gratula!
luisbathhelena
2020. január 17. 09:18
1 m3-ben is elférnek lefagyasztva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik