Az unió növelte a bürokraták magánrepülésére fordítandó pénzt, majd klímavészhelyzetet hirdetett

2019. december 10. 11:17
Bár az Európai Parlament kimondta, hogy környezeti és klímavészhelyzet van, illetve sürgette, hogy 2050-re minden tagország nettó üvegházgáz-kibocsátása nullára csökkenjen, az unió a következő öt évben 50 százalékkal emeli az uniós bürokraták reptetésére fordított pénzeket.

A létünket alapjaiban veszélyeztető környezeti változások – ahogy az sokszor elhangzik az Európai Parlamentben – közepette a politikusok reptetésének költségei 2016 és 2021 között 50 százalékkal emelkednek.

2018-ban Juncker bizottsági elnök majdnem minden második hivatalos látogatásához magángépet használt, ami széleskörű felháborodást keltett, hiszen a bizottsági szabályok szerint is csak akkor lehet saját „légitaxival” közlekedni, ha nincs más mód.

Úgy tűnik, hogy a klímavészhelyzet a szegények ópiuma és az nem veszélyezteti egyformán az uniós állampolgárokat és a politikusokat – írja a Dispropaganda.

1500 magángéppel érkeztek Davosba a klímaváltozás elleni harc lovagjai – írta a Makronóm még januárban. A davosi Világgazdasági Fórumra idén nagyjából 1500 magángép szállította a világ elitjét, a tavalyi ezres számhoz képest ötven százalékos növekedés már csak azért is érdekes, mert a Világgazdasági Fórum új, 2019-es globális kockázatelemzése szerint a szélsőséges időjárási viszonyok jelentik majd a legvalószínűbb veszélyt az idei évre.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés