Az Eszterházy Károly Egyetem is csatlakozott az ITM mentorprogramjához

2019. december 6. 10:46
Csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz az Eszterházy Károly Egyetem – jelentették be szerdán Egerben.

Együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatási intézmény csatlakozásáról a Tanítsunk Magyarországért programhoz György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára és Liptai Kálmán, az egri Eszterházy Károly Egyetem rektora.

A program alapvető célja, hogy segítsenek megismertetni a világot a kistelepüléseken élő gyerekekkel azért, hogy amikor tizennégy évesen bekerülnek egy másik közösségbe, ne érje őket trauma – mondta az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az eseményen.

György László az érdeklődő mentorjelöltek előtt ismertette a csatlakozás utáni teendőket: 2020 tavaszán lesz a felkészülés, majd ősszel kezdődik a tényleges mentori tevékenység; egy-egy egyetemista négy kisdiákkal dolgozik majd.

Mindazok, akik mentoráltként részt vesznek a programban, harmincezer forint ösztöndíjban és tízezer forint költségtérítésben részesülnek, és egy erre a célra szolgáló kártyával ingyenesen utazhatnak – ismertette.

Eddig a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi és a pécsi egyetem, valamint harmincöt kistelepülési iskola csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz – tette hozzá.

Liptai Kálmán rektor arról beszélt, hogy a program hazatalált, mert céljai találkoznak az egyetem alapvető céljaival.

(MTI)

| ITM | TMO

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés