Kevés embert hülyéztek le annyiszor, mint Matolcsy Györgyöt

2019. november 12. 21:02

Orbán Krisztián
G7
Most már ott tartunk, hogy igaza volt.

„Kevés embert hülyéztek le annyiszor, mint őt. De ő volt az adócsökkentés első nagy harcosa Magyarországon, és a 2013-ban induló kamatcsökkentés miatt is le lett hülyézve, aztán most már ott tartunk, hogy igaza volt, pont.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aranykorok mindig csak voltak.

Akkor imigyen Mellékesen tehát ha Brüsszelben a kohéziós forrásokat megnyirbálják, visszafogják vagy megszüntetnék, akkor a kohézió is csökkenne, ne c'est pas,, madame e mössziősz?

"A közgazdászoknak pedig marad a kisebb kérdések megoldása."

Így lenne helyes. Így kerülnének a helyükre. A közgazdaságtan egy segédtudomány. Aztán megpróbált a társadalomtudományok fejére nőni. Vissza kell parancsolni a helyére.

Az az igazság, hogy ez az egyik legmeghökkentőbb tény számomra is. Kuszaszemnek (stb.) bezony igaza volt. És nyilván annak a kormányzatnak is, amelyik helyzetbe hozta. És ez valami, amit minden ellenzéki megnyilvánulónak figyelembe kell(ene) venni.

Vannak még ilyen sztorik. Ha Karácsonyék sleppje lett volna kormányon 2015-ben, lényegesen rosszabbul alakult volna a menekültválság. Stb.

Szóval nem, nem estem hanyatt az Orbán-kormánytól, de amikor belegondolok, kik szeretnék leváltani, mintig beleborzongok.

Matolcsy még nem volt pénzügyminiszter, de már MINDENT elolvasott, a teljes világ gazdaságtörténet a fejében van országongént, régiónként. Is.

" Mert ment-e előre a világ attól, hogy kétévente lecseréled az okostelefonodat? "

Ment! Bőven elég lett volna nekem az S5. Mivel nehéz taxit hívni, nem fért el több taxis app. Mindig azt telepítettem, amit éppen hívtam, a többit töröltem. Muternak elmentem a receptjeiért hőziorvoshoz( a felhős neki bonyolult :) ) , kb. 1 óra várakozás, közben böngésztem, rendeztem, töröltem (!). Lemerült a teló. Vettem egy S10-et tavaly. Egyszer nem merült le még, pedig megy szinte mindig a BT. S5-re néha játékból fejlesztgetek, arra jó. Folyton USB-n van. :)

Van egy jó angol kifejezés a józan paraszti észre: Common sense.
A "mértékadó közgazdászok" nagy zöme a saját életét sem tudja berendezni, de belepofázik a nagyok, a többeik dolgába. A gymbe egy médiahuszár hord mindenféle lapokat ajándékba. Mert Ő is kapja. Gyakorlatok közt olvasok régebbi gazdasági lapokat, cikkeket elemzőktől, tanácsadóktól, felkent guruktól. Igen viccesesek. "Még mindig javasolt svájci frankban indexált hitelt felvenni." 2013: volt pénzügyminiszterek, jegybanki elnökök, örökké és még mindig kutatók: Vágtató infláció, elszabaduló rezsiárak, eladósodás, IMF be/visszahívása, de a középtávú kilátások, makroadatok, stb. Amúgy a annyira hülyék, hogy nem kell gymbe menni régi újságokért, a neten meg lehet nézni - a mindenki tudja kiknek - a prognózisait összevetni a jelennel. Baynau, meg pénzügyminisztere látomásait nem is linkelem. Offshore Péter. Erre kell keresni. Magyarisztán az utolsó pillanatban ugrott ki ebből a himihumiból. Nem teljesen, nem végleg, de egy mély belélegzésnek megfelel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés