Ezekkel a trükkökkel irtaná ki az olasz kormány a készpénzt a gazdaságból

2019. november 4. 10:00
Az olasz kormány a készpénzhasználat visszaszorításáért küzd, hogy ezzel a gazdaság fehéredjen és a pénzek a feketegazdaságból a költségvetésbe áramoljanak.

Az Öt Csillag Mozgalom megnövelné a legnagyobb adócsalók büntetését és az is felvetődött, hogy készpénzben csak ezer eurónál kisebb összeget szabadjon kifizetni a jelenlegi háromezres felső korlát helyett.

Olaszországban tervet készítenek, hogy növeljék az elektronikus fizetéseket, aminek része lesz egy szuperbónusz az elektronikus fizetés esetében azon ágazatokban, ahol jelentős a készpénzfizetés, emellett további kedvezményeket vezetnének be az elektronikus fizetésekre. Ha egy cég nem fogad el bankkártyát és a vásárló feljelenti, akkor 30 eurós büntetésre számíthat.

Tervben volt az is, hogy 2-4 százalékos ÁFA-visszatérítés járjon a kártyás fizetésekre (hogy ezzel az állam azonnali adókedvezménnyel díjazza az elektronikus fizetést választókat), de ehelyett a több országban is látott lottós megoldást vezetik be, ami egy 70 millió eurós nyereménnyel kecsegtető lottójáték mindazok részére, akik megőrzik a blokkot a kártyás vásárlásaikról. 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bankok több jutalékhoz való jutása lehet még a háttérben.

"Egy ilyen nagyotigérő technológia a bitcoin volt."

Még most is az.

"A fizető kártyákban az a jó hogy a "rajtuk levő" pénz végtelenül osztható. Meg hatékonyabb a kártya mint a sok papírpénz."

Erre van a Bitcoin trezor. A rajta tárolt pénzhez (Bitcoinhoz) semmilyen hatóság nem tud hozzáférni, és bárhol a világon haszálható, ahol van internehozzáférés. Az pedig van, manapság már az Afrikai őserdőben is. Ezért pld. a fejlődő országokban gyakoribb a Bitcoin használata, mint Európában.

https://news.bitcoin.com/wp-co..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés