György László: Arra kértem a nagy autógyártók vezetőit, hogy válasszák a magyart

2019. október 17. 22:00
A magyar járműipar az elmúlt kilenc évben több mint duplájára növelte kibocsátását és ez idő alatt 34 százalékkal nőtt a szektorban foglalkoztatottak száma, mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Hozzátette: az idén az első nyolc hónapban mintegy 12 százalékkal bővült a hazai járműipar, miközben Németországban zsugorodik az autóipar termelése.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon az IMF tanulmánya szerint az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor aránya 70 százalékot képvisel, ezzel a mutatóval Dánia után a második helyen van a fejlett országok között.

Az ITM államtitkára kiemelte, a befektetők megbízható partnernek tekintik a magyar kormányt a stabil politikai helyzet, a rugalmas befektetési és innovációs környezet, a megbízható és jól képzett munkaerő miatt.

György László hangsúlyozta, a kormány szándéka, hogy növekedjen a Magyarországon előállított termékekben, szolgáltatásokban a magyar hozzáadott érték aránya, és arra biztatott mindenkit, vásárlásnál lehetőség szerint részesítsék előnyben a hazai termékeket. „Patrióta gazdaságstratégiánk egyik fontos eleme, hogy a hazai hozzáadott érték bővüljön, és ezt az idetelepülő high-tech kapacitások jól szolgálják” – mondta és hozzátette, hogy a nagy autógyártók vezetőit is arra kérte, hogy a beszállított termékek és szolgáltatások között, amikor lehetséges, válasszák a magyart.

Fontosnak nevezte az államtitkár, hogy legyenek a hazai cégeknek saját fejlesztésű termékeik, szolgáltatásaik, amelyekkel jobban bekapcsolódhatnak az autógyárak termelésébe.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a megnyitón elmondta, a kiállítás rendszeresen megújul, az Automotive szakvásár  az iparág fejlődésével évről évre növekszik.

A Hungexpo az idén hetedik alkalommal rendezi meg az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást. Vele egyidőben rendezik az Autótechnika-Autodiga szakkiállítást is, így  az autógyártás teljes spektruma jelen van.

Az idei rendezvényen 15 ország 200 kiállítója mutatja be termékeit, innovációit. A négy magyarországi autógyár - Audi, Mercedes, Opel és Suzuki - mellett számos, a saját területén meghatározó cég, köztük beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek is jelen vannak a kiállításon.

A szervezők mintegy 10 ezer látogatóra számítanak.

A megnyitón átadták a Hungexpo Zrt. Automotive Hungary Innovációs Termékdíj pályázat elismeréseit.

Innovációs Nagydíjban részesült a Trumpf Hungary Kft. a TrueLaser Station 5005 TrueDisk Pulse 421 zöld lézeres megmunkáló celláért, a Varinex Informatikai Zrt. az AUTODESK Fusion 360 újgenerációs terméktervezői platformért, az ABSOLUT CNC Kft. a Hanwha Precision Machinery kollaboratív robotért.

Különdíjat kapott a High Quality Support and Consult Kft. a Company Operations System rendszerért, a Proprerus Kft. az Oilex olajfelszedő anyagért.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És korrupt, mint azok, akik az Audinak Győrben területet vásároltak.
Elvégre György szóban korrumpált, hisz mondhatta volna azt is, a nagy autógyártók ne Magyarországot válasszák, hanem mást, mert ha minket, az tiszta rasszizmus. György László ezzel a többieket alkalmatlanabbnak tartja, ami színtiszta rasszizmus.

Nem semmi, hogy a nagy Autodesket itt fejlesztik. Vannak koponyák közöttünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés