Itt az első hazai cég, amely tengervízből gyárt ivóvizet Afrikában

2019. október 16. 22:55

Tengervízből állítanak elő ivóvizet egy magyar fejlesztés segítségével, a tengervíz-sótalanító konténert idén júliusban üzemelték be Tunéziában – mondta Kiss Adrián, a Hungarian Water Technology Corporation ügyvezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.

2019. október 16. 22:55
null

A konténer egy halászkikötőnek és egy katonai támaszpontnak biztosít egészséges ivóvizet.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a létesítmény kritikus helyszínen van, az Afrikából érkező migrációnak leginkább kitett területen. Ezzel a magyar fejlesztéssel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen jussanak egészséges ivóvízhez és maradjanak az országban – mondta.

A technológia napi 50 köbméter kapacitású. Eddig évente mintegy öt-hat hónapig volt elérhető ivóvíz a kikötőben és környékén, most az év minden napján hozzáférhető az ivóvíz, ami elegendő a helyi halfeldolgozáshoz is.

Kiss Adrián jelezte azt is, hogy szeretnék a közelben lévő tunéziai-líbiai határátkelőhöz, valamint egy 20 ezer lakosú településre is eljuttatni a technológia által megtermelt vizet.

Az ügyvezető hangsúlyozta, ez az első magyar referencia, amely tengervízből közvetlenül állít elő ivóvizet.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marty McFly
2019. december 27. 21:21
Na, ennyit arról a sokat hangoztatott mítoszról, hogy hamarosan elfogy az ivóvíz. 2015-ben az ENSZ azt állította, hogy 11 év múlva, 2030-ban már 40%-os hiány lesz... Haha! (Bár ez a kijelentés inkább tragikus.)
IV. Fawkes
2019. december 27. 21:21
Na ez a klímaharc hülye zöldek, nem Istókhalmi Szent Kréta..
u.cserkész
2019. november 23. 15:19
Na, ennek van értelme. Persze nem akkora, mint a zuhanyozóba pisilésnek.:-)
IV. Fawkes
2019. október 30. 12:21
Ha azt veszem, hogy Agadirnak 600ezer lakosa van, ami 480 liter per nap per fő, az több, mint elegendő, de ez a mennyiség a kikötői halfeldolgozást szolgálja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik