Befogadással keresi Európa jóindulatát Bukarest

2019. augusztus 27. 8:53

Pataky István
Magyar Nemzet
Románia két ízben Olaszországtól tíz, egy esetben pedig Máltától öt migráns átvételét ajánlotta fel.

„A román külügy néhány nappal ezelőtti közleményében kiemelte, Románia három korábbi esetben is pozitív választ adott az Európai Bizottság hasonló felhívásaira: két ízben Olaszországtól tíz, egy esetben pedig Máltától öt migráns átvételét ajánlotta fel. A korábbi felajánlások nyomán végül tizenegy menedékkérőt vettek át. A közlemény szerint a Földközi-tengeren kialakult helyzetet nem lehet a 2015–2016-os migránsáradathoz hasonlítani, de aggasztó, hogy egyre növekszik a halálozási arány a migránsok körében. (...)

– Bukarest szándéka, hogy egy kevés terhet jelentő gesztussal maradjon meg a pénzosztó progresszív tábor kegyében. A döntésben szerepet játszik a német–francia páros elvárásainak való megfelelési óhaj, Románia erősíteni szeretné pozícióit az EU-ban, mert az elkövetkező években Schengen-tag szeretne lenni, valamint komoly infrastruktúra- és energiapolitikai tervei vannak, amihez szükséges az Európai Bizottság támogatása – hangsúlyozta Barabás T. János. Hozzátette: Bukarest hagyományosan igyekszik kiegyensúlyozni az Egyesült Államokkal és a brüsszeli intézményekkel fenntartott kapcsolatait, ez is közrejátszhat a gesztusban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jogos, bár én más igét használtam volna (igaz, nem ilyen ütőset).

Szívesen röhögnék rajtuk, mert ez annyira átlátszó, de nem. Nem látnak át rajtuk. Már évszázadok óta életstratégiájuk a seggnyalás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés