Előkelő helyen Magyarország a fenntartható növekedési listán

2019. július 22. 13:11

A közép-kelet-európai országok közül a cseh növekedés a leginkább fenntartható a Bertelsmann Stiftung által kiadott, a fenntartható fejlődésről szóló 2019. évi jelentés szerint. Magyarország 162 országból az előkelő 25. helyen áll.

2019. július 22. 13:11
null

A jelentésben az országokat 17 kritérium alapján vizsgálták, beleértve azt, hogy az országok képesek-e a szegénység és az éhínség ellen küzdeni, jó színvonalú oktatást biztosítanak-e, garantálják-e a tiszta vízhez való hozzáférést, felelősségteljes fogyasztást és termelést folytatnak-e, valamint biztosítanak-e munkát állampolgáraiknak.

Hazánk e területek többségében nemzetközi összevetésben jól áll, hiszen 

a rangsorban Magyarország 162 ország közül a 25. helyet foglalta el, Lettország mögött és Portugália előtt.

A V4-ek között Csehország végzett a legjobb, hetedik helyen. Szlovákia kettővel maradt el Magyarországtól, miközben a lengyelek a 29. helyen végeztek.

Fenntartható fejlődés index

 


Négy évvel a Fenntartható Fejlesztési Célok (SDGs) és a Párizsi Megállapodás után egy ország sem áll közel az összes kitűzött cél eléréséhez. Észrevehető azonban, hogy a

feltörekvő európai országok nagyon jól teljesítenek a szegénység felszámolása és a tiszta, megfizethető energia terén.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwrtzq
2019. szeptember 25. 18:07
a törzsi háborús Botswana szeretem amikor a libsik magukból csinálnak hülyét
joris
2019. szeptember 25. 18:06
Jellemző, hogy nem keresztény gyökerű országok közül Japán, Dél-Korea a legjobb utàna Kína Thaiföld, de lemaradtak, mint a borravaló. A virtigli iszlám-arab matymarékvallásúak közül meg Tunézia, Emirátusok a 60+ helyeken...A többi a fasorban sincs. Azért jól el tudnának élősködni az Európaiakon. Amikor meg felélnék a gazdaállat tartalékait, továbbállnának, "mert itt nehéz az élet, stb."
zakar zoltán béla
2019. augusztus 28. 02:32
Sőt: Ez sem! Üdv!
polnemkor
2019. augusztus 04. 03:28
Azért tudjuk, hogy ezek a "felmérések" mennyire kamuk. Jó, most nekünk kedvez, de azért ne gondoljuk, hogy egyszer csak elkezdtek valamit ténylegesen mérni! Aktuálpolitikailag készülnek, úgy látszik most éppen egy kicsit kiengedtek minket a büntiből, de ettől azért ne hatódjunk meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik