Húszmillió embert is elláthatna a magyar élelmiszergazdaság

2019. május 15. 15:56

Jelenleg több mint tízmillió embert lát el a magyar élelmiszergazdaság, de technológiai és egyéb fejlesztésekkel akár húszmillió embernek is tudna megbízható, egészséges élelmiszert adni – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős országos alelnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

2019. május 15. 15:56
null

Éder Tamás azt mondta, Magyarország csak akkor tud a mezőgazdasági és élelmiszeripari versenybe beszállni, ha alkalmazza a digitalizáció és az automatizáció lehetőségeit és ha fejlődik a szektorban dolgozók együttműködése.

Az elmúlt öt évben jellemzővé vált a munkaerőhiány a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban is, ezért a szektorban dolgozók keresik az automatizálás lehetőségeit – közölte.

Hangsúlyozta, jó technológiai fejlesztésekkel, állami támogatásokkal, nagyobb piaci súlyú termelői szervezetek részvételével, a feldolgozók és termők közötti integráció erősítésével érdemi fejlődés előtt áll az ország.

Az alelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, a legfontosabb feladatnak a termelők és feldolgozók közötti tartós, szerződésen alapuló együttműködését tartja. Ennek azonban egyik gátja a 27 százalékos áfa, egy másik pedig, hogy a termelők csak kényszer hatására működnek együtt másokkal – vélekedett Éder Tamás.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thomsen
2019. június 16. 13:02
Van föld meg víz 20 milliónak? Brüsszel hallja ezt? Akkor be kell tíz millió migráncsot és a kereslet-kínálat problémája letudva :) :) :) (Nem kell.)
thomsen
2019. június 16. 13:02
Majd Sargentiniék is ezt fogják mondani...
zakar zoltán béla
2019. május 23. 11:04
Mátyás király....
aleb19
2019. május 20. 15:40
Ezt már Dél-Spanyolországban - Almeria térségében felismerték a sok-sok hektáron termesztett fóliakertészettel. De ott sótalanított tengervizzel locsolnak és nincs sem ----------------------------------------------------------------------------------------------------- ember kb a sivatagban letesultek foliasatrak es ott joval melgebb van igy januarban is terem pl a dinnye, de folia nelkul is megterem szinte minden zoldseg delen ....evvel keptelenseg kozep-europaban versenyezni...ebreszto
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik