JP Morgan-vezér: Nem a Harvardot, hanem a szakképzést kell támogatni

2019. április 5. 10:20
Jamie Dimon a cég New York-i székházában úgy fogalmazott, hogy egyre világosabbá válik Amerika kettészakadása, ami ellen oktatással és szakképzéssel lehetne tenni. Dimon szerint Amerika hátrahagyta a szegényeket.

A vezérigazgató szerint a száguldó gazdaság és tőzsde gyümölcseiből sokan semmit nem éreznek. Ők azok, akik óránként 15 dollárnál kevesebbet keresnek, márpedig az amerikaiak 40 százalékára ez igaz. 

Kitért arra is, hogy évi 70 ezer ember hal meg az USA-ban az opioid-járványnak köszönhetően.

Dimon szerint a cégeknek szolidárisabbnak kellene lenniük és a saját érdekük is, hogy képzésbe, különösen szakképzésbe fektessenek. Az egykor a Tufts Egyetemre és a Harvardra járó igazgató elmondta, hogy saját tapasztalatból is tudja, mennyire értéktelen lehet egy-egy diploma.

Úgy vélte, hogy a Harvardot és a Princetont támogatni nem jelent semmiféle filantrópiát, ehelyett ezért a JP Morgan nehéz helyzetű diákokat segítő felsőoktatási intézményeket, szakképzést és a digitális készségek átadását segítő programokat támogat.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg az illegális bevándorlást kellene megszüntetni, guten Morgan! Az USA-ba ugyanis 1965-től beáramlott olyan 60 millió ember. Eleinte igyekvő képességes, később potyautas többséggel. A szakképzést azért kell ott is támogatni, mint nálunk: a többségtől lényegesen gyengébb képességű honfitársak megjelenése, arányuk növekedése a hajtóerő.

annak, aki nem ismeri az amerikai oktatási rendszert, értelmezhetetlen, hogy dimon miről beszél. tekintve, hogy itt kb senki nem ismeri (beleértve a mandiner szerkesztőit is), igencsak szakképzés-propagandának tűnik ez a cikk.

ha valaki megérti a cnbc cikkét, akkor látja, hogy dimon elképzeléseinek köze nincs parragh és a fidesz mániájához, miszerint túl sok a diplomás és inkább szakképezni kell.

ő nem a diplomásokat küldené szakképzésre, hanem az alulfinanszírozott community college-okat támogatná, hogy minél többen bejussanak azok közül, akik amúgy semmilyen főiskolát nem végeznének.

hát pont, hogy nem.
ha meglátná, milyen állapotban vannak a magyar egyetemek, tuti azt támogatná inkább, mint a parragh szakképzéseit.

erről szól a propaganda: úgy jön le a cikkből, mintha orbánt támogatná, pedig az egésznek köze sincs a magyar helyzethez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés