Ismét óriásit esett Németország a zöldenergia rangsorban

2019. április 5. 12:01

Lehet, hogy nem kellett volna bezárni az alacsony környezetterhelésű atomerőműveket, hogy újranyitott szénbányákból termeljenek áramot Németországban. Németország erőltetett és szakpolitikailag sem hibátlan energiaforradalma már most súlyos energetikai, környezeti és ellátásbiztonsági következményekkel járt.

Jelentős felháborodást keltett, amikor Németország településeket, vagy éppen templomokat rombolt le azért, hogy a német zöldenergia-forradalom keretében – a bezárt atomerőművek miatti kiesést pótolva – szénbányákat és szénerőműveket nyissanak. Alább látható a St. Lambertus neoromán templom ledózerolása, hogy a templom helyén szénbányát nyithassanak.

Erről tanúskodik a Világgazdasági Fórum (WEF) 2019-es energiaátmenetről szóló elemzése, amelyben Németország a 17. helyre esett vissza, így hat helyezéssel Uruguay mögött áll.

A német gazdaság a 115 országból a 113. helyen szerepel az áramárakat tekintve és 96. helyre küzdötte le magát a szénből származó áramtermelés tekintetében, ami arra utal, hogy bizonyos esetekben jelentős és gyors károkat okozhat, ha ideológiai alapon születnek gazdaságpolitikai döntések.

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/141265

Ajánljuk még a témában