Ismét óriásit esett Németország a zöldenergia rangsorban

2019. április 5. 12:01
Lehet, hogy nem kellett volna bezárni az alacsony környezetterhelésű atomerőműveket, hogy újranyitott szénbányákból termeljenek áramot Németországban. Németország erőltetett és szakpolitikailag sem hibátlan energiaforradalma már most súlyos energetikai, környezeti és ellátásbiztonsági következményekkel járt.

Jelentős felháborodást keltett, amikor Németország településeket, vagy éppen templomokat rombolt le azért, hogy a német zöldenergia-forradalom keretében – a bezárt atomerőművek miatti kiesést pótolva – szénbányákat és szénerőműveket nyissanak. Alább látható a St. Lambertus neoromán templom ledózerolása, hogy a templom helyén szénbányát nyithassanak.

Erről tanúskodik a Világgazdasági Fórum (WEF) 2019-es energiaátmenetről szóló elemzése, amelyben Németország a 17. helyre esett vissza, így hat helyezéssel Uruguay mögött áll.

A német gazdaság a 115 országból a 113. helyen szerepel az áramárakat tekintve és 96. helyre küzdötte le magát a szénből származó áramtermelés tekintetében, ami arra utal, hogy bizonyos esetekben jelentős és gyors károkat okozhat, ha ideológiai alapon születnek gazdaságpolitikai döntések.

 

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mintha ezt nem látta volna akkor is mindenki előre.
De Merkel abban az esetben is a népszerűséget tartotta szem előtt, amikor balról előzte a fukusimai katasztrófát meglovagoló zöldeket.

Win-win! :)
Úgy érzem, az egyszeri német zöldpárti szavazóknak sem esett le, hogy pont a lieblingjüknek köszönhetik Merkel rossz döntésének eredményét.

"és szakpolitikailag sem hibátlan"

Mi az, hogy "nem hibátlan?" Katasztrofálisan rossz, rövidlátó, ostoba politikai döntés volt. Mindezt amiatt, hogy Merkel begyűjthessen pár sötétzöld voksot. Már ezért megérdemelné, hogy egy bíróság elítélje.

Kész nyeremény megválasztani ezeket a mocsadék zöldeket. Semmit nem tudnak jobbá tenni, mert totálisan hülyék a technológiához, meg szétbarmolnak működő rendszereket. Viszont naphosszat képesek pofázni az általuk elképzelt napelemes-szélkerekes utópiájukról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés