Az Európai Beruházási Bank 891 millió euróval finanszírozta tavaly a magyarországi fejlesztéseket

2019. március 7. 12:07
Az EBB csoport magyarországi tevékenységeinek kulcsterületei a közlekedés, az energiaügy, a szociális ágazat és a városi infrastruktúra volt.

Az Európai Beruházási Bank csoportja (EBB - angol rövidítéssel EIB) 891 millió euróval finanszírozta tavaly a magyarországi fejlesztéseket – mondta Vazil Hudak, az EBB alelnöke, a pénzintézet sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten. Sorozatban az ötödik rekordévnek nevezte a tavalyit az EBA ( az EBB csoporthoz tartozó Európai Beruházási Alap) magyarországi tevékenységében, mivel az EBA által finanszírozott összeg a megelőző évhez képest kétszeresére, 144 millió euróra nőtt.

Vazil Hudak hozzátette: rekordnagyságú összegről, 355,4 millió euróról írt alá megállapodást az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) is; a szerződések együttesen 225 millió euró finanszírozással segítik a magyarországi régiók felzárkózását, gyorsabb kohézióját.

Az alelnök jelezte: az EBB csoport magyarországi tevékenységeinek kulcsterületei a közlekedés, az energiaügy, a szociális ágazat és a városi infrastruktúra volt.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés