Mi lenne, ha fizetést adnánk a főállású anyáknak azért a munkáért, amit egyébként is végeznek?

2019. február 10. 13:20

Stephanie Ervin
Civic Skunk Works
Az amerikaiaknak fizetniük kellene az anyáknak azért, hogy anyák legyenek.

„Ha az amerikaiakat érdekli valamennyire is, hogy kiemeljék a gyerekeket a szegénységből, fizetniük kellene az anyáknak azért, hogy anyák legyenek. Pénzügyileg mindenki jól járna és valószínűleg pozitív hatása lenne a vidéki Amerika családjaira illetve a korai gyermekkori fejlődésre. A nők mindig is otthon dolgoztak és a gyermeknevelés költségei sok nőt kivontak a munkapiacról. Kiterjesztené a nők (és minden otthon maradó férfi) lehetőségeit az, hogy otthon maradhatnak és gyermekeket nevelhetnek, ezért pedig pénzt kapnának. Ha a nőknek több pénzt adunk, azzal, hogy olyan munkáért fizetünk, amir már eleve végeznek, a gazdaságot is növeljük, ilyen egyszerű.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tamogatom, de csak ugy, ha mint minden fizeteshez kotelezettsegek es szamonkeresek is kellenek. Ne csak leszulje a nyolc pulyat, hanem legyen koteles tisztesseggel felnevelni, iskolaztatni, elinditani az eletben.

Igen Stephanie, erre voltak régen a férjek, akik annyit kerestek, hogy főállású háziasszonyok lehettek a nők. Szép világ volt, vissza kellene hozni- csak kellene egy nagy sortűz feminista irányba...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés