A MeToo eredménye: nem vesznek fel több nőt a Wall Streetre

2018. december 4. 12:37

Annyira tartanak a férfiak a nőktől, hogy kerülik a közös vacsorákat, nem ülnek melléjük a repülőn, eltérő szinten foglalnak szobát egy szállodában és mellőzik a kettesben való üzleti megbeszéléseket is – írja a Portfolio.

Gyakorlatilag ismeretlen kockázattá vált egy nőt felvenni – mondják szakemberek azok után, hogy a #MeToo ilyen világszintű mozgalommá vált. A Wall Streeten a férfiak sajátosan kezelik a mozgalmat, sokszor ezzel még nehezebbé téve a nők munkahelyi életét.

A Bloomberg több mint 30 vezető beosztású embert kérdezett meg arról, hogyan kezelik a munkahelyen a női dolgozókat a #MeToo után és az látszik, hogy a legtöbb esetben nehezen találnak megoldást, a Wall Street például már inkább egy fiúklubbá alakul

– írják a Bloomberg kutatására hivatkozva.

A férfiak félnek, hogy zaklatással vádolják őket:

egy, a 40-es éveinek végében járó férfi vezető pedig azt mondta a Bloombergnek, hogy a felesége tanácsát megfogadva (aki egyébként ügyvéd) többet nem megy üzleti vacsorára 35 év alatti nővel.

Számos esetben ugyanis visszaélésekre ad okot a MeToo mozgalom. Erre utalhat az is, hogy a MeToo hashtag használata a Twitteren akkor jut a felhasználók eszébe, amikor eszükbe juttatják azt a legújabb botrányok. A hashtag használata legalábbis közel sem „egyenletes” eloszlást mutat.

A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/32533