PM: a pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot

2018. november 28. 17:45
Balogh László elmondta, hogy az Európai Unió államaiban átlagosan a GDP 8 százalékát adja a forgalomban lévő készpénz mennyisége, Magyarországon pedig mintegy 15 százalékát.

A pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot, Magyarországon a GDP mintegy 15 százalékát teszi ki a forgalomban lévő készpénz, a készpénzhasználat költsége évente 400-450 milliárd forint – mondta a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten, a Mastercard szervezésében megtartott Tech Show című konferencián.

Balogh László kiemelte: az Európai Unió államaiban átlagosan a GDP 8 százalékát adja a forgalomban lévő készpénz mennyisége. A pénzügyi szféra digitalizácója következtében a készpénzhasználat ráfordításainak legalább a felét meg lehetne spórolni – fűzte hozzá.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!



Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szoktam figyelni a kriptopénzeket, és sok külföldi cikket, véleményt olvasok róluk, többek között a künböző bankok véleményit is. Elejtettek itt-ott olyan infókat, mely szerint néhány központi bank is fontolgatja a Bitcoin technológiáját felhasználva a Blokchain-t, hogy saját kriptopénzeket hozzanak létre, de úgy módosítva azt, hogy lehetőve tegye a tetszőleges mennyiség előállítasát.

A fenti cikkben ez áll: "A pénzügyi szektor digitalizációja jelentősen csökkentheti a készpénzhasználatot, "

Lehet, ez a mondat valahogy összekapcsolódik azokkal az infókkal? Egyébként, itt olvasni egy érdekes dolgot a Bitcoinról:
https://news.bitcoin.com/the-u..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés